Gonzalo Iguain se otvorio: Zašto Milan, a ne Čelsi, kako je izbačen iz Juventusa, šta misli o Gatuzu, De Laurentisu, Ikardiju, Ronaldu, Ibrahimoviću...

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.10.18. | 10:00

Prvi veliki intervju Argentinca od dolaska u Milan

Polako se približava milanski derbi, a sve oči u nedelju uveče će bti uprte u dvojicu Argentinaca na suprotnim stranama. Interove nade počivaju na Mauru Ikardiju, Rosoneri se uzdaju u Gonzala Iguaina koji je vrlo brzo pronašao onu golgetersku formu iz Napolija i Juventusa.

Popularni Pipita ne krije zadovoljstvo što je letos prešao iz Juventusa u Milan
“Izabrao sam Milan jer su bili uporni i jer mi se svideo njihov projekat. Takođe, trener Gatuzo i direktori Maldini i Leonardo su ljudi koji dobro poznaju klub, a američki vlasnici su napravili velike napore da me dovedu. Zaista mi se svideo njihov pristup. Čelsi je bio zainteresovan ali postojala je jedan ogromna razlika: Ovde su me želeli svi, a tamo me je želeo samo trener Sari”, kaže Iguain u prvom velikom intervjuu otkako je prešao u Milan.

Izabrane vesti

Ističe da nije želeo da ode iz Torina, ali da je to bila klupska odluka. 
"Od finala Kupa Italije sam imao osečaj da se nešto prekinulo. Onda su doveli Ronalda. Odluka da odem nije bila moja već njihova. Dao sam sve za taj klub i osvojio mnogo trofeja. Kada je Kristijano došao, rekli su mi da ne mogu da ostanem i ja sam izabrao Milan. Ne želim da im se svetim jer su me saigrači i navijači lepo tretirali. Nikada nisam tražio da odem, ali sam bukvalno izbačen iz kluba". 

Ipak, jednu stvar iz Juventus bi voleo da prenese na Milan. 
"Juventus pobeđuje kada daje golove, dok smo mi tim koji želi da pobeđuje sa 6:3 ili 7:4. Moramo da pobeđujemo kao oni i da imamo njihov mentalitet u defanzivi. Da naučimo da zatvaramo mečeve kada povedemo". 

Napolijevi navijači mu još ne opraštaju izdaju i odlazak u Juve...
"Nije do mene. De Laurentis je lik sa kojim se svi posvađaju. Laveci je otišao na loš način, Kavani takođe, Sariju je tražio zamenu dok je ovaj još bio trener, a na meni je zaradio 94.000.000 evra. Svi imaju probleme sa njim. O Napolijevim navijačima nemam ništa loše da kažem, oni su bili divni. Nekada su me voleli, danas me mreze. Ali to je OK. Jednog dana ću sve ispričati...."

Ističe da se vrlo brzo uklopio u Milan…
“Osećam se dobro, upao sam u formu i nadam se da ću nastaviti. U Milanu se osećam kao da sam već pet godina tu. Vratila su mi se sećanja na vremena u Napulju. Opet sam srećan. U Milanelu se razmišlja samo o fudbalu i Milan mi je dao nešto više posle ne baš prijatnog Mundijala. Ovde sam našao ono što sam tražio”.

Jedino žali što rezultati nisu bolji…
“Atmosfera u svlačionici je sjajna. Žao mi je zbog plasmana na tabeli, zaslužujemo da budemo bolje plasirani jer smo ispustili pet bodova protiv Napolija i Atalante. Ali i dalje verujemo u našu snagu i da nismo slabiji od bilo koga na terenu. Moramo da pokušamo da osvojimo sve što možemo. Cilj mi je da se plasiramo u Ligu šampiona, da postignem što više golova i da osvojimo Ligu Evrope i Kup Italije. Za skudeto nam još fale neke stvari. Ali imamo potencijal za velike rezultate”.

Uskoro ga očekuje prvo veliki derbi u dresu Milana.
“Svi derbiji su posebni, a tako je i sa ovim koji će meni biti prvi. Dočekujemo ga mirno, koncentrisano i motivisano.  Činjenica je da će tribine biti na njihovoj strani, ali za nas je to dodatni motiv. Ovo je strastven derbi kao onaj u Madridu”.

O duelu sa zemljakom Ikardijem kaže…
“Ne igramo tenis, ovo je fudbal. Ovde je 11 na 11, a ne jedan na jedan. Timovi pobeđuju, a ne igrači. Ikardi je dobar napadač koji već nekoliko godina igra na visokom nivou i trese mreže. Sjajan je u vazduhu i ima pravi tajming u šesnaestercu. Pravi je golgeterski ubica. Da li bi mogli da igramo zajedno? Mislim da možemo. Za mene nikada nije bio problem da igram sa bilo kojim drugim napadačem. Igrao sam sa mnogo njih i na sve uspeo da se adaptiram”.

Da li razgovarate sa Ikardijem van terena
“Ne, ne pričamo”.

Šta misli o tanedmu sa Ibrahimovićem o kojem se šuška? 
"To treba da pitate klub, ali ja samo mogu da kažem da volim da delim teren sa velikim igračima. A on je jedan takav". 

Iguain je radio sa velikim trenerima poput Murinja, Beniteza, Sarija, Alegrija, a sada ga trenira Gatuzo koji je skoro pa početnik.
“On ima nešto drugačiji stil. Kada te pogleda, vidiš koliko voli fudbal. Pokušava da izvuče ono najbolje iz mene i zaistao to cenim. On je veoma impulsivna osoba koja bi umrla za svoje igrače ako treba. Mislim da nema puno takvih trenera. Zato mi je čast da me trenira jedan takav. On me čini boljim. Kod Sarija sam se osećao najbolje, ali Gatuzo i on nisu slični”.

Jedan veliki igrač je poseban za Iguaina.  
"Idol mi je bio Brazilac Ronaldo, od njega bih uzeo sve. On je neuporediv igrač sa ostalima i ne postoji ništa u čemu sam bolji od njega. Najtalentovaniji igrači sa kojima sam igrao su Mesi i Guti. O Leu sve znate, ali Guti me je iznenadio talentom".

(FOTO: Action images)


tagovi

Gonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara