Gordan Petrić bi u rat išao sa mladima, ali misli na takmičarski fudbal: Neću ući u „makaze“ da dupliram mesta

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.12.22. | 12:04

„Sad mi je Gojko Cimirot potreban, a i nije“, kaže trener Partizana i napominje da su priče o matematici i šansama u neku ruku „bušne“

Večita dilema u Humskoj: realizacija takmičarskog cilja ili promocija mladosti. Povremeno je uspevao Partizan da pomiri dva totalno suprotna stanovišta, a možda će u tome uspeti i tokom prve polovine 2023. U pozdravnom govoru igračima predsednik Milorad Vučelić je jasno stavio do znanja da je plan plasirati se u Ligu šampiona (direktno ili kroz kvalifikacije), a isto tako čak petorica talenata, pristiglih iz Teleoptika i omladinaca, traže šansu da se dokažu.

Izvesno će je i dobiti. Prema rečima trenera Gordana Petrića – zasluženo. Svi daroviti dečaci (golman Matija Gočmanac, štoper Luka Subotić, zadnji vezni Matija Stjepanović, desno krilo Janko Jevremović i “desetka” Đorđe Petrović) koji su počeli pripreme putovaće i u Tursku, dobiće i priliku da igraju test mečeve: jedan u Beogradu (traži se rival), jedan tokom boravka u Beleku.

Izabrane vesti

„Gledaće se takmičarski motiv kad počne sezona. Pokazalo se to i na Svetskom prvenstvu, sve su utakmice bile takmičarske. Ko je tako radio, mogao je da očekuje je da prođe u drugi krug. Za mlade igrače je ovo proces, svi su talentovani i kada bi me pitali sa kim bih išao u rat i borbu, išao bih sa mladima. Samo, morate da istrpite dečje bolesti, u nekoj utakmici odigraš dobro, u narednoj slabije. Da li ćemo uspeti, kao što je, recimo, Aleks Ferguson sa svojim 'bebama', videćemo. Izvesno je da će svi koji su danas tu putovati u Tursku. Imamo utakmicu 19, pa 20. januara, planirano je da deca i mlađi fudbaleri tad dobiju minutažu, da je svi imaju“, pojasnio je šef stručnog štaba Parnog valjka.

I to je nešto na šta se crno-beli oslanjaju decenijama. Na drugom kraju tog izazova je želja da se bude deo elitnog evropskog fudbala, kao što je napomenuo Milorad Vučelić. A Partizan zimuje na drugom mestu i u ovom trenutku gleda u leđa Crvenoj zvezdi.

„Predsednik je iskusan i pametan, rekao je ciljeve, igrači su ga čuli, što je dobro i za njih i za nas. Velika je prednost na strani Zvezde, ali ima dosta da se igra. Dok ima matematike, ima i šanse, ali u neku ruku to je 'bušna' priča. Opet, dosta je bodova u igri i moramo da budemo spremni za jun i sada bi trebalo da dovodimo igrače za jun. Posebno je teško dovesti igrače u junu za leto, lakše je tokom zime“.

Prelazni rok samo što nije počeo, međutim, sva je prilika da velikih pomeranja igračkog kadra u Partizanu neće biti. Jesu crno-beli bacili oko na Izraelca Dovela Hazizu, interesantan im je i tandem iz TSC-a, Ifet Đakovac – Nemanja Stojić...

„Neću ući u te 'makaze' da dupliram mesta i imam više igrača na nekoj poziciji. Ako neko ode, mi ćemo naći zamenu ako je kvalitetan, ne samo da dovedemo fudbalera reda radi. Reagovaćemo pod uslovom da se pojavi neko, ukoliko budemo u mogućnosti“.

Gojko Cimirot je letos bio velika želja. Sad se čini da na Topčiderskom brdu nisu toliko „zagrejani“ za vezistu belgijskog Standarda.

„Bila je priča u tom trenutku, odužilo se, sada mi je Gojko i potreban, a i nije. Bilo je neozbiljnosti sa njegove strane i sa strane kluba (letos). Razmislićemo ako budemo došli do njega opet“.

NIJE REALNO ZA ŠĆEPOVIĆA, JOJIĆA I TRUJIĆA

Od početka rada u „Zemunelu“ na treninzima Partizana su njegovi bivši članovi, napadači Marko Šćepović i Nikola Trujić, te vezista Miloš Jojić, ali nije u planu da putuju na centralni deo priprema u Tursku.

„Nerealno je... Na Padelu sam rekao Šćepi da dođe ovde da trenira, to je i njegov klub, kao što je svih bivših igrača. Oni traže klub, nerealno je da krenu sa nama“, pojasnio je Petrić.

ŠTA ĆEMO PROMENITI POSLE MUNDIJALA?

Iako je Mundijal završen pre deset dana, a reprezentacija Srbije još ranije okončala učešće u Kataru, odjeci dešavanja u Dohi su još prisutni u fudbalskim krugovima.

„Veliki uspeh je odlazak na Svetsko prvenstrvo. Rekao sam da su kvalifikacije i turnirski fudbal totalno drugačiji. Bude tu dosta stvari, treninga, druženja i neke stvari izlaze na videlo, što u kvalifikacijama, kad dođeš samo na pet-šest dana nije slučaj. Izašle su neke stvari koje možda nisu tačne, ali dešavaju se u reprezentaciji. Sad moramo da vidimo šta ćemo dalje, šta ćemo sutra već promeniti, ali to nije odluka na meni, možda je na svim trenerima kad se okupimo. Smatram da bismo svi morali među sobom da budemo iskreni“, direktan je Gordan Petrić.

Kad je reč o planetarnoj smotri, strateg crno-belih napominje da je sve vreme navijao za reprezentaciju koja je na kraju i osvojila Zlatni globus.

„Želeo sam da osvoji Argentina, zbog Mesija i Maradona, svega što se dešava. Mesi igra već 15-20 godina, meni je ispunio život igrama, iako sam gledao i Platinija i druge velike igrače. Ne bih voleo da je Mesi zaršio karijeru, a da nije je osvojio titulu“.


tagovi

Gojko CimirotGordan Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara