Oskar Kardozo i Fernando Fernandez (©Reuters)
Oskar Kardozo i Fernando Fernandez (©Reuters)

Gori Asunsion, derbi za titulu: Libertad u krizi, Španac preporodio Sero Portenjo

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 23:05

Paragvajska Apertura: Obračun gradskih rivala noćas (02.00) koji bi mogao da odluči pitanje šampiona

Olimpija i Sero Portenjo su najveći klubovi u Paragvaju, sa najviše trofeja, navijača... Bogatu istoriji ima i Gvarani, ali poslednjih godina je u prvom planu četvrti klub iz prestonice ove zemlje, Asunsiona, a to je Libertad.

Prošle godine su crno-beli osvojili oba šampionata, i Aperturu i Klausuru, a i ove godine su lideri sedam kola pre kraja prvog dela šampionata. Jedini takmac za krunu je gradski rival Sero Portenjo. Upravo se ova dva kluba iz Asunsiona noćas (02.00) sastaju u velikom derbiju koji bi mogao da odluči pitanje šampiona.

Izabrane vesti

Libertad ima tri boda više, ali je u padu forme, samo jedna pobeda u poslednja tri meča prvenstva za klub u kome igraju legendarni fudbaleri ove zemlje, veterani Oskar Kardozo i Roke Santa Kruz. Sero Portenjo je u boljoj formi, vezao je šest pobeda, pa bi trijumfom mogao da zakomplikuje prvenstvo.

02.00: (2,70) Libertad (3,05) Sero Portenjo (2,60)

U prvom delu sezone je bilo 1:1, a isti rezultat je bio i u prethodna tri meča. Libertad poslednje četiri utakmice nije uspeo da pobedi narednog rivala.

Utakmica se igra na malom stadionu Tigo la Uerta koji može da primi 10.100 mesta. Libertad je prošle nedelje senzacionalno poražen u gostima od Dos de Maja sa 2:0, a pre toga je izguboo na svom terenu od River Plejta u Kopa Libertadoresu sa 2:1, pa je tim mladog sturčnjaka Arijela Galeana u slobodnom padu. Ni veterani nisu ono što su nekada bili, gol-mašine. Roke Santa Kruz je samo jednom pogodio ove sezone, dok je Oskar Kardozo bolji, dao je četiri gola koliko je delo i Lorenca Melgareha. Upravo bi ova dvojica trebalo da predvode napad svog tima u verovatno najvažnijem meču ove godine.

Uspon Sero Portenja počeo je dolaskom iskusnog španskog stručnjaka Manola Himeneza na kormilo pre mesec i po. Prva zvezda Sero Portenja je napadač Sesilio Domingez koji je postigao pet golova ove sezone. Ima iskustvo igranja i van Paragvaja. Branio je boje meksičkog Santos Lagune, američkog Ostina i argentinskog Independijentea.

U formi je iskusni napadač Fernando Fernandez koji se upisao u strelce na dva poslednja meča Aperture. Libertad je neporažen na svom terenu. Ima pet pobeda i dva remija, sa samo četiri primljena pogotka. S druge strane, Sero Portenjo nema poraz ove godine na gostovanjima u šampionatu, četiri trijmfa i tri nerešena ishoda.

Libertad bi verovatno bio zadovoljan bodom, dok gosti moraju da idu na sva tri ako žele da uvede šampionat Paragvaja u neizvesnu završnicu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PARAGVAJ 1, APERTURA – 16. KOLO

Petak

23.30: (2,85) Sportivo Ameljano (3,20) Guarani Asunsion (2,40)

Subota

02.00: (2,70) Libertad (3,05) Sero Portenjo (2,60)

02.00: (2,70) Nasional Asunsion (3,20) Sportivo Luguenjo (2,50)

Nedelja

01.30: (2,40) Takuari (3,20) Sportivo Trinidense (2,85)

23.00: (4,80) Heneral Kabaljero (3,45) Olimpija (1,72)

Ponedeljak

01.30: (2,55) Sol Amerika (3,10) Dos de Majo (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaSero PortenjoLibertadParagvaj 1Paragvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara