Rišarlison (©Reuters)
Rišarlison (©Reuters)

Gori u Londonu – Rišarlison u Totenhemu za 70.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 10:43

Samo još da prođe preglede

Everton nije imao kud, morao je da do kraja juna ispegla finansijske knjige i morao je da poklekne. Rišarlison ide iz plavog dela Liverpula i karijeru nastavlja u Totenhemu!

Ostrvski mediji javljaju da je sve dogovoreno i da ostaje samo da 25-godišnji Brazilac već koliko danas u otadžbini prođe lekarske preglede. Totenhem će na ime obeštećenja platiti 50.000.000 funti fiksno, dok bi sa bonusima cena transfera mogla da poraste za još 10.000.000 funti. Kad prebacimo u evre ceo posao će koštati najviše 70.000.000 evra. Ovde postoji mogućnost da se situacija promeni za koji milion gore-dole.

Izabrane vesti

Sam igrač je sve dogovorio sa novim klubom, pa ćemo ga od septembra prvi put gledati na najvećoj sceni – u Ligi šampiona. Zato je Antonio Konte već pojačao ekipu dovođenjem slobodnih igrača Frejzera Forstera (Sautempton) i Ivana Perišića (Inter), dok je klub platio 29.200.000 evra kako bi iz Brajtona doveo centralnog vezistu Iva Bisumu.

Značajnijih odlazaka nije bilo, mada bi dolazak Rišarlisona vrlo lako mogao da znači i odlazak Stivena Bergvajna, koji svakako nije imao veću ulogu. Spekulisalo da je Ajaks spreman da plati oko 25.000.000 evra, potom se pominjala i mogućnost da ga baš Everton pojuri. Sam igrač je navodno rešen da se vrati u Holandiju.

Što se tiče samog Totenhema, Konte bi morao da bude zadovoljan, ako on to uopšte ume. Ali ovog puta je čini se zaista dobio pravo pojačanje. Rišarlison je prošle sezone imao dve povrede, a opet uspeo da u Premijer ligi na 30 utakmica postigne 10 golova i još pet namesti. Sve skupa 53 pogotka na 152 utakmice za Everton, vreme mu je da se oproba i u Ligi šampiona.


tagovi

RišarlisonLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara