GOTOVO! Čelsi kupio Kepu jutros u 9:22, najskuplji transfer u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.08.18. | 12:13

Mladi Španac srušio Alisonov rekord

Ko kaže da u jednom danu ne može da se završi veliki transfer? Šta veliki, prava pravcata bomba! Dakako da može, samo je potrebno zavući ruku u džep. Dobro, malo više zavući ruku u džep, ili bolje reći, potrebno je razbiti kasu... 

Kepa Arizabalaga je novi igrač Čelsija! Ova vest još nije zvanična, ali gotovo svi izvori iz Španije i Engleske javljaju da je jutros tačnu u 9.22 klub sa Stamford bridža aktivirao klauzulu u ugovoru mladog golmana i tako ga oslobodio svake obaveze prema Atletik Bilbau. Dvojica advokata iz Londona stigli su u sedište španskog fudbalskog saveza i podnela svu potrebnu papirologiju za transfer, kao i garancije da će klubu iz Baskije biti isplaćeno rekordnih 80.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Radi se o najvećem transferu u istoriji kada su golmani u pitanju. Podsetimo, pre samo nekoliko dana sa trona je posle 17 godina skinut Đanluiđi Bufon, dogodilo se to pošto je Liverpul pazario Alisona, ali Brazilac nije dugo "poživeo" na tronu. Romino obeštećenje od 75.000.000 evra (70+5 kroz bonuse) nadmašio je Čelsi, plativši 5.000.000 evra više za španskog reprezentativca. 

Ovaj posao svakako nije bio planiran. Izazvan je Realovom kupovinom Tiboa Kurtoe (očekuje se da on tokom sutrašnjeg dana stigne u Madrid, obavi lekarske preglede i potpiše za Madriđane), a Kepa nije bio jedina opcija za tim Mauricija Sarija. Tokom jučerašnjeg dana, kada je bilo jasno da Belgijanac napušta Plavce, u vezu sa Čelsijem dovođeni su Oblak, Pikford i Batlend. Mogao je klub iz Londona, dakle, da izabere i jeftiniju varijantu (Batlend), ali odlučio se skupoceni poklon Sariju kad se već nije preterano isprsio ovog leta. Ujedno, klub je sigurno dobio čuvara mreže za duži period. Jer Arizabalagi su tek 23 godine...

Podsećanja radi, Kepa Arizabalaga zimus je bio na korak od Real Madrida. Posao je praktično bio dogovorem, mladi golman bio na pregledima, ali Zinedin Zidan je taj transfer stopirao u poslednjem trenutku.

Za kraj podatak da je ovo najskuplje pojačanje u istoriji Čelsija, odnosno najveća prodaja u istoriji Bilbaa...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara