Pjer-Emil Hojbjerg (©Reuters)
Pjer-Emil Hojbjerg (©Reuters)

Gotovo: Hojbjerg u Sparsima, Voker Piters kod Svetaca

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 16:29

Dvostruki transfer na relaciji Totenhem - Sautempton

Pjer-Emil Hojbjerg je nestrpljivo čekao dogvor između Totenhema i Sautemptona – epilog je prelazak danskog reprezentativca u severni London za nešto više od 22.000.000 evra i potencijalne bonuse. Sveci su prihvatili poboljšanu ponudu Pevaca, a klub sa juga Engleske iskoristio je prodaju veznog fudbalera da dogovori pojačanje na poziciji desnog beka. U suprotnom pravcu ide Kajl Voker Piters za nešto preko 13.000.000 evra.

Hojbjerg je automtski završio na transfer listi kada je predočio upravi kluba da nije zainteresovan za produžetak saradnje, a ušao je u poslednju godinu ugovora. Mislio se da ga je Karlo Anćeloti ukrao Žozeu Murinju, ali Totenhem je pobedio u borbi za 25-godišnjaka. Trljaju ruke i u Sautemptonu koji će još i lepo da profitira na danskom internacionalcu kojeg je 2016. godine kupio od minhenskog Bajerna za 15.000.000. evra, dakle više od 7.000.000 čiste zarade. Čitav posao bi trebalo da bude finalizovan za vikend.

Izabrane vesti

Danac je prethodnih sezona u crveno-belom dresu igrao vrlo kvalitetno i konstantno, pa će u Totenhemovoj ne previše jakoj konkurenciji, pokušati da zacementira mesto u centralnom delu veznog reda. Totenhem je prethodne godine promašio sa 60.000.000. evra plaćenim Tangijem Ndombeleom koji je na izlaznim vratima kluba budući da se za njega interesuje sijaset evropskih velikana.

Kada je reč o Kajl Voker-Pitersu, desni bek je drugu polovinu sezone proveo na pozajmici upravo na Sent Merisu kod Ralfa Hazenhitla koji ga ozbiljno planira za predstojeću sezonu. Kako je Serž Orijer sve bliži odlasku (Milan, Monako), treba očekivati da Totenhem u narednim danima označi transfer metu u vidu desnog beka.


tagovi

Pjer Emil HojbjergLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara