GOTOVO! Milan doveo Radeta Krunića

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.19. | 19:09

Prvo pojačanje Rosonera

Od Sutjeske iz Foče do sedmostrukog šampiona Evrope!

To je neverovatan put u karijeri Radeta Krunića. Srpski vezista koji brane boje reprezentacije BiH je novo pojačanje slavnog Milana, javljaju italijanski medijski.

Izabrane vesti

Rosoneri su danas postigli dogovor sa Empolijem i Rade Krunić će biti njihovo prvo pojačanje ovog leta. Milan će na ime obeštećenja platiti Empoliju fiksnih 8.000.000 evra uz eventualne bonuse od 1.000.000 evra. Krunić će naredne nedelje obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor na četiri godine vredan 1.200.000 evra po sezoni.

Krunić je za tokom četiri sezone u Empoliju ostvario ogroman napredak i napravio fudbalsko ime na Apeninima. Eksplodirao je pretprošle sezone u Seriji B kada je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Toskanaca u elitni razred italijanskog fudbala. Pre toga ga je želeo Mauricio Sari u Napoliju, a posle toga se samo širiro spisak zainteresovanih klubova. Želeli su ga Atalanta, Đenova, Kaljari, Torino, Votford, Ajntraht iz Frankfurta, Fenerbahče... Ali kada je stigao poziv slavnog Milana, dileme nije bilo.

Dobro upućeni izvori na Apeninima javljaju da Krunić na San Siro stiže kao izričita želja budućeg trenera Marka Đampaola koji je od direktora Maldinija zahtevao da mu dovede reprezentativca BiH. Maldini je danas u društvu generalnog direktora Ivana Gazidisa i Zvonimira Bobana (uskoro će preuzeti funkciju u klubu) uspešno okončao pregovore sa Empolijem i igračem. 
"Radili smo na ovom transfer već neko vreme, Milan ga je pratio cele sezone i Maldini je završio posao pre nekoliko sati. Posle mečeva u finišu sezone, Milan je i definitivno prelomio da ga uzme. Za nas je ovaj transfer velika stvar jer nam na neki način odaje priznanje za dobar rad", rekao je Empolijev direktor Pjetro Akardi

Krunić bi trebalo da bude značajno pojačanje za vezni red Rosonera i da ima ozbiljnu ulogu kod Đampaola koji će forsirati fomaciju 4-3-1-2. Nekadašnji vezista Donjeg Srema i čačanskog Borca može da igra na više pozicija u veznom redu i biće dragoceno pojačanje za Đampaola. Očekuje se da vezni red Rosonera pojača i Stefano Sensi iz Sasuola, a klub je već napustio Tjemue Bakajoko dok bi moglo da dođe i od prodaje Fanka Kesija

Tokom četiri sezone u Empoliju, Rade Krunić je odigrao 119 mečeva i upisao 13 golova i 18 asistencija. 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara