GOTOVO: Prijović otišao na rate za faraonski ugovor karijere, raduju se i Poljaci

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 14:06

Srpski napadač definitivno presekao

Kraj sapunice! U maksimalno narednih 48 sati, Aleksandar Prijović će i zvanično biti predstavljan kao novi fudbaler saudijskog Al Itihada.

Srpski napadač se već nalazi u Džedi iz koje Al Itihad dolazi i čeka zeleno svetlo da bude promovisan. Al Itihad  i PAOK ugovaraju poslednje detalje transfera, razmenjuju dokumentaciju i ako nešto ne pođe po zlu, Prijović će danas ili sutra najkasnije prekosutra biti predstavljen u novom klubu.

Izabrane vesti

Uzalud se PAOK opirao, ovakav transfer nije mogao da spreči…

Saudijski klub na čijoj klupi sedi Slaven Bilić je srpskom napadaču ponudio faraonski ugovor kakav se ne odbija, a PAOK-u će isplatiti visinu otkupne klauzule koja iznosi 10.000.000 evra. PAOK je pokušavao da ubedi Prijovića da ostane, nudio mu i povećanje plate, ali nije ni došlo do sastanka prvog čoveka crno-belih Ivana Savidisa i Prijovića. Da rastanak neće biti baš prijateljski govore i neki signali sa društvenih mreža. Grčki mediji su primetili da je Prijović sa Instagrama “otpratio” člana uprave kluba Jorgosa Savidisa, a da je istovremeno “zapratio” Al Itihadovo novo pojačanje Garija Rodrigesa koji je pre nekoliko dana stigao u Galatasaraj.

Prijović je svoje uslove sa Arapima odavno dogovorio. U pitanju je sjajan ugovor na četiri i po godine vredan fiksnih 27.000.000 evra. Ako bi ostvario sve bonuse, mogao bi da ukupno zaradi i 40.000.000 evra. U PAOK-u je igrao za 1.500.000 evra godišnje…

Solunski klub nije mogao ništa jer je Prijović imao otkupnu klauzulu. Jedina sporna tačka je bio način isplate. Grci su tražili sve odjednom, ali su na kraju pristali na četiri rate od po 2.500.000 evra do maja.

Transferu se raduju i u Poljskoj. Legiji iz Varšave će na ime ranijeg dogovora pripasti 20 odsto od Prijovićevog transfera. U ovom slučaju je to 2.000.000 evra.  

PAOK je već počeo pregovore sa švedskim napadačem Markusom Bergom iz Al Džazire koji bi trebalo da zameni Prijovića u Solunu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Aleksandar PrijovićZimski prelazni rok 2019Al ItihadPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara