Gotovo: PSŽ ima dva nova pojačanja, prebačena cifra od 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 18:57

Ekitike večeras stiže u Pariz, uskoro će mu se pridružiti i Sančez...

U Parizu nijednog momenta nisu ozbiljno razmatrali mogućnost da angažuju Kristijana Ronalda. Novi sportski direktor Luis Kampos ima potpuno drugačiju viziju kako Sveci treba da izgledaju pod Kristofom Galtijeom, a angažovanje mladog napadača Iga Ekitikea (20) samo je potvrda toga.

Jutros najava, večeras praktično neka vrsta potvrde da je posao sa Remsom zaključen. Pari Sen Žermen je, dakle, odneo još jednu veliku pobedu na tržištu. Nakon što je ubedio Kilijana Mbapea da ostane, doveo Vitinju iz Porta (41.500.000) i otkupio Nuna Mendeša iz Sportinga (38.000.000), pariski klub je nadvisio i Njukasl koji je nedeljama unazad bio prvi favorit za kupovinu talentovanog napadača.

Izabrane vesti

Na kraju, Igo Ekitike je PSŽ-ov za sumu od 36.000.000 evra i u tu cifru uključeni su i bonusi.

Englezi su imali bolju ponudu za Rems, navodno je u njoj stajalo 35.000.000 evra fiksno i 6.000.000 kroz lake bonuse, ali presudila je velika želja igrača da karijeru nastavi na Parku prinčeva.

O tome je danas otvoreno pričao i prvi čovek Remsa Žan Pjer Kajo:

"U redu, nismo postigli da dobijemo sumu koju nam je nudio Njukasl, ali Igo je uvek bio pošten prema našem klubu. Zato smo srećni što smo mu dozvolili da ostvari svoj san".

Ekitike bi tokom večeri trebalo da stigne u Pariz i obavi lekarske preglede.

Bilo je spekulacija da bi PSŽ mogao mladog napadača da ostavi na jednogodišnoj pozajmici u Remsu, ali toga neće biti ništa. Galtije ozbiljno računa na njega već od ovog leta.

U istom danu Kampos je priveo kraju i pregovore sa Lilom oko Renata Sančeza. Tokom iduće nedelje bi trebalo očekivati finiširanje ovog posla koji će Parižane koštati oko 12.000.000 evra, javlja Parizijen.

I Sančez je dugo bio na meti drugog kluba, Milan ga je praktično video u svojim redovima, da pregovaračka moć novog sportskog direktora Pariza očito došla do izražaja i ovom slučaju.

Jer i Rosoneri su u jednom trenutku nudili više od pomenutih 12.000.000...


tagovi

Igo EkitikeRenato SančesLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara