GOTOVO: Valensija otkupila Kondogbiju! Klazula - 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 15:59

Završen veliki posao, na dobitku i Inter

Velika saga je završena - Inter se rešio Žofrija Kondogbije!

Drugačiji rasplet se, realno, nije ni očekivao. Ovo je apsolutno najbolja situacija za sve tri strane i svi su na dobitku. Baš kao što je i najavio direktor Valensije Mateu Alemani pre nekoliko dana, Valensija je otkupila Kondogbiju po unapred dogovorenoj ceni od 25.000.000 evra. Doduše, posle sezone kakvu je imao, Kondogbija je apsolutno opravdao svaki uloženi cent. 

Izabrane vesti

Francuski vezista je posle košmarne sezone u Interu bio potpuno skrajnut, a Valensija se pojavila kao spas u poslednji čas. Zbog toga je i Kondogbija oberučke prihvatio četvorogodišnji ugovor sa Slepim miševima, posebno jer je bio izričita želja Marselina Torala, koga izuzetno ceni. 

Kondogbija je ove sezone imao jednu od ključnih uloga u Valensiji, a na 36 utakmica imao je po četiri gola i asistencija. Valensija je u sporazum sa Francuzom ubacila otkupnu klauzulu od 80.000.000 evra. 

Na velikom dobitku je i Inter, koji je konačno malo ugasio požar zbog velikog dugovanja na ime finansijskog fer-pleja. Doduše, plasman u Ligu šampiona značajno će doprineti tome da Nerazuri prodišu od ovog leta! Sada se očekuje da Inter krene po potpis Žoaoa Kansela, koji je konačno zaigrao pod komandom Lučana Spaletija. Otkupna klauzula za Portugalca iznosi 35.000.000 evra, s tim da je navodno i Marselino Toral zainteresovan da univerzalca po desnom boku ponovo uključi u projekat. Posebno jer će i Valensija naredne sezone igrati Ligu šampiona. 


tagovi

Žofri KondogbijaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara