Grbić: Kad je mogao Lester...

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 15:54

Napadač Radničkog veruje da Nišlije mogu do titule

Šampionski snovi Radničkog su ponovo živi. Pet je kola do kraja,  a do Crvene zvezde ga deli četiri boda. Prošla runda donela je dva iznenađenja: prvi poraz Crvene zvezde u sezoni, na Banovom brdu (2:3), dok je u trijumfu Nišlija nad Partizanom više za nevericu bio preokret za pet minuta, nego sama pobeda (3:1).

Kreator tog veleobrta bio je Petar Grbić, strelac, možda nenamerni, drugog gola Radničkog. Matirao je svoj bivši klub, golu se nije radovao, ali kako kaže, i te kako hoće ako Partizan u četvrtak iznenadi Crvenu zvezdu u večitom derbiju.

Izabrane vesti

U tom slučaju, veruje Grbić, Nišlije bi prišle crveno-belima na bod i gledali bismo totalnu dramu u foto-finišu.

Glupo bi bilo da kažem da ne razmišljamo o tituli. Imamo pravo da sanjamo. Kad je mogao Lester u Engleskoj da dođe do šampionske krune, zašto ne bismo i mi? Ponovo je četiri boda razlike, ide i večiti derbi, ništa još nije gotovo“, kaže Petar Grbić za MOZZART Sport.

Šanse Nišlija bi bile još veće da su u prvom kolu plej-ofa odolele na Marakani. A, taj meč još tišti crnogorskog internacionalca.
Smeta mi što svi pričaju kako smo otišli na Marakanu bez ikakve želje da se borimo. To je potpuno netačno, svaki igrač je dao 100 odsto mogućnost. Presekla su nas ta dva penala... Ako neko želi da pobedi Crvenu zvezdu, to sam ja“.

Radnički je srušio Partizan na Čairu, a sadase nada pomoći crno-belih u večitom derbiju. Grbić veruje u svoj nekadašnji klub.
"Prvo, najbitnije je da smo se vratili na pobedničku stazu posle dva vezana poraza. Odigrali smo dobru utakmicu, bili bolji od Partizana i pre njihovog gola. Uspeli smo da preokrenemo, Caki Stojanović je postigao sjajan gol, čovek je, kao Saša Ilić, majstor kakvih je malo ostalo u ovoj ligi. Posle sam se i ja upisao u strelce, eto kažu da je taj gol sporan... Sada se nadamo u pomoć Partizana, da može do trijumfa u derbiju. Oba puta ove sezone je bio nadomak pobede protiv Zvezde, nadam se da će sada uspeti da slave".

Dao je Petar gol Partizanu, ali nije mu se radovao.
Nikad to sebi ne bih dozvolio. Ni u jednom klubu se nisam toliko zadržao kao među crno-belima. Ima tamo još momaka sa kojima sam igrao, pa iz poštovanja prema njima i Partizanu, nisam se radovao“.

Priča sa Partizanom još nije gotova. Ide i revanš polufinala Kupa. Crno-beli imaju prednost iz prve utakmice (1:0).
Daleko je još do tog meča, ali danima već pričamo u svlačionici da nam nije jasno kako smo tako loše odigrali u Humskoj. Imali smo svi tako neku lošu energiju, nismo se ni borili kako umemo, ostao je baš loš utisak. Evo, pokazali smo u prvenstvu da možemo da dođemo do dva razlike protiv Partizana. Verujem da to možemo da ponovimo i u Kupu".

I dok Radnički kasni četiri boda za Zvezdom, Grbićev najdraži klub, podgorička Budućnosti, ima pet bodova manje za Sutjeskom.
Pratim, pa i tu se nadam da može da dođe do obrta. Budućnost ima najbolji tim u Crnoj Gori, ima odlične rezultate u drugom delu sezone, ali Nikola Rakojević pokazuje da je sjajan stručnjak i grabi sa Sutjeskom ka novoj tituli. Ima i tamo još da se igra, voleo bih da Budućnost dođe do krune“, poručuje Petar Grbić.

FOTO: Star sport


tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara