©AFP
©AFP

Grci bez milosti prema Kazahstanu, peticom zakazali finale protiv Gruzije

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 22:39

Grčka ubedljivo savladala Kazahstan u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo (5:0)

Prvi od dva koraka do Evropskog prvenstva u Nemačkoj Grčka je napravila na dominantan način ubedljivo savladavši Kazahstan (5:0), te će za pet dana u Gruziji imati priliku da overi mesto na kontinentalnoj smotri.

Uspeo je tim Gustava Pojeta da rutinski stigne do finala baraža, a većinu dilema razrešio je praktično u uvodnom periodu utakmice. Već u 9. minutu je Bakasetas načeo mrežu gostiju sa bele tačke, dok je šest minuta kasnije Pelkas udvostručio prednost i srušio snove Kazahstana.

Izabrane vesti

Poput perioda u uvodu susreta, Grci su i pred odlazak na odmor dva puta u kratkom vremenskom rasponu matirali Šatskija. Golovi Joanidisa u 37. i Kurbelisa u 40. minutu nagovestili su debakl Kazahstanaca, ali i dodatno podigli samopouzdanje Grka pred finale.

Velika prednost uticala je da domaćin rutinski privede susret kraju, a tačku na susret stavio je Cimikas posle čijeg je pokušaja Maročkin nespretnom reakcijom zatresao sopstvenu mrežu.

Sjajnim izdanjem Grci su podigli samopouzdanje pred put u Tbilisi gde će se protiv Gruzije boriti za mesto na Evropskom prvenstvu, a tradicija nagoveštava overu vize za Nemačku s obzirom na to da su Gruzini izborili dva remija uz šest poraza u osam utakmica tokom prethodnih 26 godina.

BARAŽ ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Gruzija - Luksemburg 2:0 (1:0)

/Zivzivadze 40, 63/

Grčka - Kazahstan 5:0 (4:0)

/Bakasetas 9p, Pelkas 15, Joanidis 37, Kurbelis 40, Maročkin 85ag/


tagovi

Fudbalska reprezentacija Grčkebaraž za epFudbalska reprezentacija Kazahstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara