Guneš: Partizan voli da napada, mi imamo probleme, ali došli smo da pobedimo

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.08.18. | 20:13

Trener Bešiktaša umereni optimistia uoči prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope

Trener fudbalera Bešiktaša Šenol Guneš rekao je uoči prvog duela sa Partizanom u plej-ofu za Ligu Evrope da je njegov tim u Beograd došao po pobedu, da će na teren istrčati drugačija ekipa u odnosu na onu koja je poražena prošle nedelje od LASK-a u Lincu, ali i da ima problem jer su se neki igrači kasno priključili.
“Partizan i Crvena zvezda su dva poznata kluba u Srbiji i gaje poznatu srpsku školu. I u srpskom fudbalu, kao i kod nas, ima kriznih perioda. Mi ćemo igrati sa ekipom koja poseduje kvalitet i dobra je. Partizan ima dobre učitelje kada je u pitanju napadački fudbal. Za nas će biti težak meč, ali mi želimo da igramo i da pobedimo”, rekao je Guneš na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Bešiktaš i Partizan su već igrali u Ligi Evrope, u grupnoj fazi u sezoni 2014/15 i oba puta slavili su istanbulski crno-beli.
“Nije dobro, a ni korisno da govorimo o tome šta se u prošlosti dešavalo između timova i trenera. Ne igraju nam Babel i Lens i to će biti hendikep za nas, takođe i izostanak Negreda. Imali smo i igrače koji su se kasno priključili. Neće biti lako, ali ulazimo sa pozitivnom energijom. Daćemo sve od sebe da se u Istanbul vratimo sa dobrim rezultatom”.

Izabrane vesti

Svake sezone imate poteškoće zbog kasnog dolaska igrača?
"Mi poznajemo Partizan, ali Partizan mnogo više poznaje nas. Puno srpskih igrača je igralo u Turskoj, pa i sam trener Zoran Mirković. Nema nepoznanica, jako je bitno kako se počne, kao i informacije koje se igračima daju pre utakmice. Imamo problematičnu situaciju baš zbog toga što mnogi fudbaleri sa nisu mogli da budu sa nama od početka. Sigurno nećemo biti ekipa koja neće izgubiti nijedan meč ove sezone. Eto, već nas je LASK porazio”.

Dosta problema je vaša ekipa imala prošle nedelje u revanšu trećeg kola sa austrijskim LASK-om.
“U poslednjih nedelju dana imali smo tri utakmice, umorni smo, ali se i pored poštovanja prema Partizanu nadamo pobedi. Po svakom pitanju utakmica protiv LASK-a nije bila dobra, ekipa iz Linca je igrala mnogo bolje i zato je pobedila. Sada će igrati druga ekipa i mislim da će se mnogo bolje pokazati na terenu”.

Poslednji put kada je ekipa Bešiktaša gostovala u Beogradu trener Slaven Bilić je dočekan aplauzom i ispraćen na isti način. Kakav prijem očekujete?
“Fudbal je neizvesna igra... Ako pričate o utakmici kada je Bešiktaš pobedio 4:0, tada se pokazalo koliko je beogradska publika puna sportskog duha”.

Bivši fudbaler Bešiktaša Duško Tošić rekao je da će navijati za vas sutra?
"Dosta emotivnih stvari se dešava između Srbije i Turske u sportu. On i njegova porodica su Srbi, ali su i deo porodice Bešiktaša. Duško je imao puno uspeha i dok smo radili zajedno nije me zvao učitelji ili treneru, već oče."

Inače, prema najavama turskih kolega, Bešiktaš bi u četvrtak na stadion u Humskoj trebalo da istrči u formaciji 4-1-4-1 u sledećem sastavu: Zengin - Gonul, Vida, Pepe, Adrijano -Medel  - Kvarezma, Ozjakup, Tolgaj, Erkin - Larin.

Foto: Starsport


tagovi

Liga EvropeSenol Guneš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara