Gvardiola je gladan trofeja

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 10:29

I protiv Bartona će izvesti jak sastav

Filozofija Pepa Gvardiole je jasna - nijedno takmičenje nije nebitno.

Pa tako ni Liga kup u kojem Građani brane trofej osvojen lane na Vembliju protiv Arsenala. Takav zaključak izvodi se iz izjava Katalonca, koji na teren šalje konkurentne ekipe i za (na papiru) jače utakmice. 
"Želimo da budemo top klub, a u tom slučaju ne smete da nipoodaštavate nijedno takmičenje. Svaku utakmicu igramo kao da je finale. Istina je, Liverpul ima više vremena da se pripremi, s obzirom da je ispao iz Liga kupa, ali ja više preferiram da učestvujem na svim frontovima", rekao je Gvardiola.

Izabrane vesti

Samo je golman Ederson bio pošteđen FA i Liga kupa, što bi trebalo da bude slučaj i protiv Bartona u prvoj polufinalnoj utakmici Liga kupa na Etihadu (20.45, TV Arena Sport 1). Umesto Brazilca na golu će ponovo stajati Arijanet Murić, dok će u napadu najverovatnije biti Kun Aguero, budući da je u nedelju prednost ukazana Gabrijelu Žezusu u ubedljivom trijumfu Mančester Sitija protiv Roterama (7:0).

Kevin de Brujne mogao bi da ostane na klupi - mada ga neki najavljuju u startnoj postavi - pošto se uspešno oporavio od lakše povrede kolena, odigrao pomenuti meč FA kupa (asistirao Sterlingu kod prvog gola) i spremno dočekuje bitnije izazove u Premijer ligi, gde Siti mora da juri Liverpul, koji mu beži četiri boda. Pitanje je samo koja će trojica istrčati na travu od prvog zvižduka Majka Dina u konkurenciji Fabijan Delf, Fil Foden, Bernardo Silva, David Silva ili četvorostruki asistent Ilkaj Gundogan.

Siti je u sjajnoj seriji kada su u pitanju okršaji protiv timova iz nižih liga. Dobio je minulih 10, uključujući i jedan ove sezone protiv Oksforda u trećem kolu. Interesantno, Barton je prvi tim iz Lige 1 (treći rang) koji je dogurao do polufinala Liga kupa još Šefild Junajteda u sezoni 2014/2015, na čijoj je klupi sedeo Najdžel Klaf, sadašnji strateg Bartona, koji je i sa Derbi Kauntijem u sezoni 2008/2009 izborio mesto među četiri najbolja tima Liga kupa. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 2048 ENGLK Man.City - Burton dp 1-1 1,57
Ukupna kvota1,57

LIGA KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
Totenhem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Kejn 27pen/

Sreda
20.45: (1,05) Mančester Siti (14,0) Barton (35,0)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeBartonLiga kup Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara