Jup Hajnkes
Jup Hajnkes

Hajnkes optimista uprkos porazu: Ranjiv je Real, no je Bajern častio - dva ključna trenutka

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.04.18. | 09:14

Trener Bavaraca uveren da njegov tim može do preokreta u Madridu

Igra solidna, rezultat nepravedan. Nagledao se Jup Hajnkes takvih utakmica tokom bogate karijere, ali retko u Ligi šampiona gde su obično timovi sa najboljim igračima, onima koji gol situacije rešavaju i vezanih očiju. U Bajernu ipak tropa. Samo jedan gol Bajerna iz ko zna koliko prilika i dva Realova iz tri šanse. Madriđani kući nose prednost od 2:1, a Hajnkes uverenje da Bajern može da preokrene na strani.
Videli smo da je Real ranjiv, da im se može nauditi. Pokazali smo da mi to možemo i iz tog osećanja izvlačimo nadu. Nika ne treba da se predajete, nikad da odustajete. Idemo tamo da pobedimo”, kaže prekaljeni trenerski vuk

Uostalom, imao je Bajern vođstvo, pa je Frenk Riberi bio oči u oči sa Kejlorom Navasom, ali je loše primio loptu i propala je šansa da Nemci dupliraju prednosti. I onda čudan gol Marsela. Dva odlučujuća trenutka kaže Hajnkes.
Da je Riberi dao taj gol možda bismo pobedili”, pojašnjava dok Marselov pogodak opisuje kao potpuno bespotreban.
Naš poklon, kao što smo im poklonili i gol za 2:1. Ne viđa se to često u ovakvim utakmicama u Ligi šampiona, da imaš toliko šansi koje ne iskoristiš. Nije to uopšte česta pojava. Takođe, nije uobičajeno da Real dozvoli rivalu da stvori toliko šansi. Samo što ih mi nismo koristili, dok su oni bili efikasniji. I kad su se te dve stvari poklopile… Delili smo im poklone. Real ima prednost, ali nismo zaslužili da izgubimo ovja meč. Trebalo je da pobedimo tako da sam optimista pred revanš”.

Izabrane vesti

Zinedin Zidan se nije previše obazirao na kritike zbog ne baš uverljive Realove igre. Odavno se on profilisao kao trener koji ne umire u potrazi za lepotom fudbalske igre, nego kao onaj kome je stalo samo do rezultata. I rezultat ga sada čini zadovoljnim.
Nije lako pobediti ovde. Da li možemo bolje? Da. Ali možemo i da budemo zadovoljni rezultatom. Nije gotovo, ništa još nismo uradili, ali znamo da ćemo trpeti i u drugoj utakmici. Trpeli smo i ovde”.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jup Hajnkes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara