Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Halešer u krizi, bez gola 180 minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 14:16

Ekipa iz Halea dočekuje Cvikau u poslednjem meču četvrtog kola treće lige Nemačke. Tradicija uz domaćina

Nekada je Kajzersalutern žario i palio u Nemačkoj, bio šampion ispred jednog Bajerna, ali to je daleka prošlost. Sadašnjost Đavola je tmurna, budućnost neizvesna. Finansijski problemi uticali su da će ekipa sa stadiona Fric Valter ove sezone verovatno da se bori za opstanak i u trećem rangu takmičenja. Posle četiri kola samo dva boda za Kajzer i pretposlednje mesto. S druge strane još jedan velikan, Minhen 1860 je stao na noge. Trenutno je lider sa 10 bodova.

U poslednjem meču četvrtog kola trećeligaškog karavana Halešer u Haleu dočekuje Cvikau (19.00). Oba tima ne mogu da se pohvale dobrim startom sezone. Halešer ima tri boda, a današnji rival četiri. Tim iz Halea je igrao elitnu ligu nekadašnje Istočne Nemačke, ali posle ujedinjenja je usledio brodolom. Propadanje je zaustavljeno pre osam godina kada se konačno dokopao treće lige Nemačke, što je poslednji profesionalni rang takmičenja.

Izabrane vesti

U prvom kolu je tim iz Halea dobio Magdeburg sa 2:0 u gostima, ali su usledili porazi od Ingolštata i Sabrikena. Za poslednjih 180 minuta ekipa, koju je od proteklog lete preuzeo mladi stručnjak Florijan Šnorenberg, nije postgla gol.

Cvikau s klupe predvod američki stručnjak Džo Enohs. Ovog leta na pozajmicu iz bundesligaša Augzburga stigao je Hrvat Jozo Stanić. Posle dva kola najbolji strelac tima je Roni Konig, veteran koji ima čak 37 godina. On je uglavnom u dugoj karijeri igrao za drugoligaške i trećeligaške klubove. U Cvikau je već pet sezona, a nekada je branio boje Darmštata i Auea.

Ova dva tima su se sastala početkom juna i tada je Cvikau slavio sa 5:1 na svom terenu. Ipak, kada igraju ova dva tima u Haleu mnogo bolji je Halešer, koji ima tri pobede i remi protiv današnjeg rivala.

NEMAČKA 3 – 4. KOLO

Subota

Minhen 1860 – Libek 4:1 (2:1)

Dinamo Drezden – Magdeburg 1:0 (0:0)

Kajzerslautern – Manhajm 1:1 (0:1)

Turkuču Minhen – Vehen 0:0

Irdingen – Bajern II 1:1 (0:0)

Verl – Hanza Roštok 2:3 (1:3)

Nedelja

Unterhahing – Mepen 2:1 (1:1)

Viktorija Keln – Ingolštat 2:0 (1:0)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Halešer (3,25) Cvikau (2,70)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Duizburg - Sarbriken



tagovi

Nemačkanemačka 3CvikauHalešer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara