HAOS U FURIJI! Španci smenili selektora dva dana pred prvu utakmicu na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 12:05

Neverovatna odluka

Haos u reprezentaciji Španije! Đulen Lopetegi smenjen je sa funkcije selektora samo dva dana pre prve utakmice Crvene furije na Prvenstvu sveta!

Predsednik FS Španije Luis Rubaljes odlučio se za radikalnu meru iz osvete prema stručnjaku koji je dogovorio uslove saradnje s Real Madridom, a posebno mu se zamera što o pregovorima s Kraljevskim klubom nikog od nadređenih nije informisao. Ostali su i oni u čudu u utorak posle podne, kad je prvak Evrope potvrdio da će Lopetegi naslediti Zinedina Zidana posle Mundijala. Preko saznanja da su "preskočeni" u celoj priči nisu mogli da pređu, pa su pedesetjednogodišnjem stručnjaku uručili otkaz, iako šampion planete iz 2010. igra uvodnu utakmicu na Mundijalu protiv Portugalije već u petak.
"Hvala Lopetegiju za sve što je učinio za nas, jedan je od najzaslužnijih ljudi što smo se plasirali u Rusiju, ali smo bili primorani da ga smenimo. Ovo je jasna poruka svim zaposlenima u FS Španije da postoje pravila ponašanja koja moraju da se poštuju", obrazložio je predsednik Rubaljes.

Izabrane vesti

Prema vestima iz Španije, Rubaljes je odluku o odlasku Lopetegija u Real saznao samo nekoliko minuta pre nego što će je Madriđani obelodaniti. Taj čin shvatio je kao izdaju selektora s kojim je pre samo 20 dana potpisao produžetak ugovora do kraja Prvenstva Evrope 2020, pa je još sinoć odlučio da ga smeni. Pojedini članovi FS Španije nisu bili toliko radiklani i molili su predsednika da preispita svoju odluku, no, on je ostao nepokolebljiv, sazvao je konferenciju za medije (bez Lopetegija) i rekao da je njihova saradnja završena.
"Ne osećam se izdanim. Problem je u tome što su se stvari razvijale bez znanja FS Španije. To ne možemo da ignorišemo. Lopetegi jeste profesionalac, međutim, neke forme morao je i sam da ispuni. Razumem da kad Real traži trenera želi samo najbolje, ali ovo ponašanje je užasno. Neću ništa više tim povodom da kažem. Ako je trener pod ugovorom sa Savezom ne može da vuče ovakve poteze. Saznao sam da ide u Madrid pet minuta pre zvanične objave. Zato smo bili primorani da mu damo otkaz", dodao je Rubaljes.

Posle ovakvog razvoja dođajaja jasno je da je atmosfera u taboru reprezentacije Španije urušena. Ruku na srce, poremetio ju je sam Đulen Lopetegi, ali smena selektora dva dana pre prve utakmice na Mundijalu deluje kao samoubistvo. Dugo smo verovali da smo mi Srbi šampioni nerazumnih odluka, pošto nam se ceo svet čudio zašto smo smenili Slavoljuba Muslina posle plasmana na Mundijal. Iz današnje perspektive, čini se da smo taj potez povukli na vreme. Šta da kažu Španci?

I čemu da se nadaju?

Posle smene Lopetegije, na užarenu klupu postavljen je dosadašnji sportski direktor reprezentaicje Fernando Jero.

FOTO: Action images


tagovi

Đulen LopetegiFudbalska reprezentacija ŠpanijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara