Hej, Srđane, skoči i odbrani gol glavom…

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.11.18. | 09:00

„Sigurno je da se nećemo braniti kao Kjevo“, poručuje mladi štoper

"Hej, Pavkov, skoči i daj gol glavom…" Krcate tribine Marakane ovim stihovima odale su priznanje snažnom napadaču za partiju protiv Liverpula. U Napulju će biti drugačije. Ili bi tako trebalo da bude. I ne samo zbog toga što je učešće Milana Pavkova neizvesno, već najviše zbog činjenice da će četa Karla Anćelotija stezati vrat srpskom šampionu od prvog minuta.

Tako je vicešampion Italije, kao domaćin, igrao protiv PSŽ – a i Liverpula. Opterećivao je suparničku odbranu do granice izdržljivosti, šutirao iz svih pozicija. Nema sumnje da će u tom modu sutra veče biti Napolitanci, i da će odbrana Crvene zvezde biti na posebnom ispitu.

Izabrane vesti

Kada španski arbitar bude označio početak meča na San Paolu navijači Crvene zvezde će na tribinama ili ispred TV ekrana u sebi pevušiti: "Hej, Srđane, skoči i odbrani gol glavom…"

Mladi reprezentativac Srbije imaće zadatak da odmeni povređenog kapitena Vujadina Savića. Uloga na koju je praktično navikao, samo će rivali biti novi. Sada će se u tandemu sa Degenokom nameriti na Milika ili Mertensa.
"Nama visokim igračima više prijaju, ako tako mogu da kažem, igrači kao što su Milik. Insiinje i Mertens imaju po 160 centimetara. Ako oni budu igrali biće ih malo teže čuvati. Ali oni imaju toliko dobrih igrača da nema razlike ko će igrati", poručuje visoki štoper.

Imao je Srđan Babić šarenolika izdanja u crveno-belom dresu kada su u pitanju evropski mečevi. Ako želi da obezbedi bar delimičan mir Milanu Borjanu moraće da ponovi izdanje iz Kelna kada je patrolirao vazduhom iznad tog nemačkog grada, i sa čalmom na glavi skidao sve visoke lopte. Odličan je bio i u beogradskom meču protiv Salcburga, ne baš impresivan u Liverpulu.
"Ponekad ne zavisi sve od vas. Ima nešto i do protivnika. Ja ću se truditi. Iskreno, moramo da uđemo čvrsto i jako u utakmicu. Da izdržimo taj prvi udar. Ako se to desi Napoliju neće biti lako. U tom sam siguran. Neće oni ništa menjati u odnosu na Marakanu. Možda samo neke detalje".

Zvezdin put na ao Paoulu donekle je osvetililo izdanje Kjeva. Leteći Magarci su se pod skutima sreće vratili neporaženi sa juga Italije. Istina, bili su konccentrisani na defanzivu, demonstriravši unapređenu verziju katanača.
"Radili smo analizu. Gledali smo kako je Kjevo igrao protiv njih, mi ćemo malo drugačije da pristupimo. Videćemo šta će to da donese", najavljuje hrabar pristup Srđan Babić.

Bod bi Crvenu zvezdu ostavio konkurentnom u borbi za evropsko proleće i ispred duela sa PSŽ zašio prefiks - istorijiski. Ali Napoli je i u ovoj grupi smrti simbol dominacije.
"Gledali smo ih protiv Liverpula i PSŽ-a u Napulju. Nadigrali su i jedne i druge. Ne znam, mislim da će biti slična utakmica kao na Marakani, uz male korekcije u njihovoj igri. Verujem da će biti slična utakmica kao na Marakani. Mada je na našem stadionu sve mnogo drugačije. Sada ćemo imati pomoć navijača. Sa njima smo bar 20 ili 30 posto bolji".

Priču o velikom iskušenju na jugu Italije Srđan Babić je zaključio vrlo optimističnom konstatacijom.
"Očekivanja su porasla posle utakmice sa Liverpulom. Iznenadili smo ih. Sad u Napulj ne idemo da odigramo samo utakmicu, već da napravimo rezultat. Ne ide nam u prilog što imamo nekoliko povređenih igrača. Na nama je da se borimo i ne odemo u Napulj da odigramo meč. Idemo da napravimo rezultat. U ovoj grupi smrti svaki bod je veliki uspeh", zaključio je Babić.

Utakmica između Napolija i Crvene zvezde igra se u sredu od 21 čas na stadionu San Paolo, uz direktan prenos na RTS1.

Foto: Star Sport


tagovi

Srđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara