Heroj Kros i dvostruka potvrda

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.06.18. | 22:44

I dva rekorda...

Ako bismo mogli da damo dve generalizacije vezane za fudbal, a da se tiču pobednika u duši, onda bi to moglo da glasi: "Važno je biti Nemac, ili igrač Real Madrida". Ne nužno ovako, ali ovo se do sada pokazalo kao istinito. U to smo mogli da se uverimo i večeras. I to dvostruko. Jer je junakovo ime Toni Kros!

Mada, nekako je moglo i samo da se nagovesti da će biti ovako. Od fantastične igre Kristijana Ronalda, preko komandovanja odbranom Serhija Ramosa, golčine Naća, do prelepog fudbala Luke Modrića i demonstracije sile protiv Argentine. Videli smo koliko dobro igraju prvotimci Reala na ovom šampionatu u različitim reprezentacijama. Nije slučajno što su trostruki vezani šampioni Evrope.

Izabrane vesti

Kros je samo još jedan dokaz. I još jedan dokaz one da "Nemci igraju do 90. minuta". Mada, u ovoj situaciji i do poznog dela 95. minuta.

Gol je pao tačno u 94:42. Ovo je zapravo najkasniji gol Nemačke postignut na Svetskom prvenstvu, a da se ne računaju golovi u produžecima. Istorijski gol.

Posle meča je imao šta da kaže.
"Naravno da prvi gol ide na moju dušu. U to nema sumnje. Ipak, morali smo da imamo takva dodavanja. Imam osećaj da bi neki ljudi u Nemačkoj želeli da smo večeras ispali. Ali, nismo dozvolili da nam se to tek tako dogodi", rekao je Kros još pod utiscima.

Koliko je Toni Kros važan za igru Nemačke ne možemo da gledamo samo kroz ovaj veliki gol koji je postigao. On je praktično nezamenjiv za igru Pancera. Pogotovo što na ovom duelu nismo gledali Mesuta Ozila.

Kros je na ovoj utakmici imao 144 dodira sa loptom što je rekord gledajući nemačku reprezentaciju na Svetskim prvenstvima još od 1966. godine. Šta drugo reći. Kod njega je lopta.

Ali i ključ pobede.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Toni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara