Kristijan Borha (Reuters)
Kristijan Borha (Reuters)

Het-trik bivšeg zvezdaša Kristijana Borhe u ekvadorskom Superklasiku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 05:16

Jedini pravi derbi grada Kita pripao LDU-u

Superklasiko prestonice Ekvadora i u njemu Super Borha! Odavno nije LDU ovako ubedljivo savladao Aukas – 4:1. Da budemo sasvim precizni, od decembra 2005. godine nije pobedio gradskog rivala sa tri ili više golova razlike. Večeras za takav scenario može da se zahvali bivšem fudbaleru Crvene zvezde Kristijanu Borhi koji je drugi put u seniorskoj karijeri postigao het-trik.

Rivalstvo koje datira još iz vremena amaterizma inspirisalo je kolumbijskog napadača koji je svojevremeno znao da zatrese i mrežu Partizana u večitom derbiju. Ove večeri potpuno je eksplodirao. Najavio je potop Aukasa već u petom mintu, pustio Sunina da duplira prednost lidera ekvadorskog šampionata, a onda nastavio da rešeta u drugom poluvremenu. Prethodno je Kinonjez smanjio na 2:1.

Izabrane vesti

Prvi gol desnom nogom, a onda naredna dva levom, slabijom. Kod drugog pogotka iskoristio je prepoznatljivu fizičku snagu da okrene rivala, a zatim pokazao zašto je najbolji strelac domaće lige. Večeras se zaustavio na brojci od 21 pogotka i jasno stavio do znanja ko je gazda u gradu… Do narednog derbija.

Iako je LDU četvrti najtrofejniji tim Ekvadora sa 11 titula, dok Aukas nema nijednu, poslednjih godina svaki Superklasiko donosi ozbiljnu neizvesnost, a i skor je poprilično izjednačen. Primera radi, u poslednjih deset međusobnih ligaških mečeva oba tima slavila su po tri puta puta uz četiri remija. Čisto da se ne umanji značaj het-trika čoveka koji će pokušati da pomogne LDU-u da se domogne 12 titule prvaka države. Za sada je prednjači na tabeli.

Pravi se polako i odlična uvertira za 24. novembar i prvu utakmicu osmine finala Kopa Libertadores protiv Santosa. Brazilski tim će biti izraziti favorit, ali uz novu inspirisanu partiju Borhe i saigrača, mogao bi da se oteža posao crno-belima.



EKVADOR 1 - 22. KOLO

Subota

Deportivo Kuenka - Delfin 2:1 (0:0)

Gvajakil Siti - Mušuk Runa 3:2 (2:1)

Nedelja

Makara - Orense 0:1 (0:1)

LDU Kito - Aukas 4:1 (2:1)

18.15: (3,90) Olmedo (3,50) Universidad Katolika (1,85)

20.30: (1,32) Independijente del Valje (5,00) LDU Portovijeho (8,00)

22.45: (1,57) Emelek (3,70) Tehniko Universitario (5,80)

23.55: (3,45) El Nasional (3,30) Barselona Gvajakil (2,05)

*** kvote su podložne promenama






tagovi

Kristijan BorhaBorhaLDU KitoAukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara