Hladni rat za novog gazdu Milana! Ruski milijarder ili američki lešinari

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 09:19

Kinez igra ruski rulet

Dok ostali klubovi dovode nove igrače, u Milanu čekaju nove vlasnike! Potpuni haos vlada oko borbe za prevlast u sedmostrukom prvaku Evrope pošto kontroverzni kineski biznismen Jonghong Li nije uspeo da izdrži tempo unapred preuzetih obaveza. Posle samo godinu dana Kinez će izgubiti vlasništvo nad Milanom, a trenutno se bori kako da ostane manjinski vlasnik sa oko 30 procenata.

Kinez nije uspeo da do petka isplati tranšu od 32.000.000 evra američkom fondu Eliot kod kojeg je po visokim kamatama pozajmio novac za preuzimanje kluba od Berluskonija. Li nije uspeo da plaća rate sa visokim kamatama i ukupan dug prema Amerikancima težak preko 412.000.000 evra. Eliot je tako došao u situaciju da za pomenutu sumu pozajmljenog novca dobije klub čija vrednost je oko 700.000.000 evra i da debelo zaradi na njegovoj preprodaji.

Izabrane vesti

Mnogi bogataši su ovi shvatili kao signal da krenu u borbu za kupovinu Milana, pa su se pominjali razni kandidati. Američki milijarderi Roko Komiso, Stiven Ros, familija Rikets, saudijski princ Al Falasi, ruski oligarh Ališer Ušmanov, ali je od juče u prvi plan iskočio još jedan ruski milijarder – Dmitrij Ribolovljev!

Vlasnik Monaka je spreman da kupi Milan, ostavi Kinezu manjinski paket akcija i da rukovodi klubom uz pomoć najuticajnijeg menadžera na planeti Žorža Mendeša. Njih dvojica već tesno sarađuju u Monaku i sada će pokušati da preuzmu velikana sa San Sira. Čovek čije se bogatstvo procenjuje na preko devet milijardi evra je spremio ponudu Eliotu od 415.000.000 evra da isplati ceo dug i da zadrži Lija u klubu kao manjinskog akcionara.

Sada je sve na Amerikancima koji su od petka formalni vlasnici kluba. Međutim, spekuliše se da je Li potpisao predugovor sa Ribolovljevim pre petka i da će na sudu u Luksemburgu pokušati da ospori američko vlasništvo ako oni odbiju ponudu Ribolovljeva.

Do kraja dana bi trebalo da bude poznat rasplet oko haosa u Milanu. Sa jedne strane su Kinez i Rus, a sa druge američki lešinarski fond koji bi najradije preprodao klub nekog od kupaca s one strane Atlantika...

Foto: Action Images
 


tagovi

Li JonghongLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara