Hoćeš platu? Daj sve od sebe!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 11:11

Halešer je, po svemu sudeći, uspeo da izađe iz krize, a trener Riko Šmit poslao je jasnu poruku svojim pulenima

Pisali smo već, ima oko mesec dana, da se u trećoj nemačkoj ligi krije dobra lova. Naravno, nisu uvek dovoljne samo brojke, nizovi i tradicija, već ono što se krije iza kulisa, za šta treba malo zagrebati ispod površine, ali zato smo mi tu za vas.

U čemu je "kvaka"?

Izabrane vesti

Halešer je (bio) u ozbiljnoj krizi. Kao i obično, čitava priča vrtela se oko dugovanja. Halešer je bio u minusu od 1.350.000 evra, zbog čega je dovedena u pitanje licenca za takmičenje u narednoj sezoni. Gradski savetnik i poreski kontrolor Jens Raušenbah dobio je "vruć krompir" u ruke, pa je kako i znao morao da reši ovu situaciju. Čitav grad se uključio u akciju "peglanja" klupskih knjiga, sve u saradnji sa sada već bivšom upravom... Koliko je voda došla do guše Halešeru svedoči da je nedavno u pres sali održana aukcija dresova - 1.966 komada po ceni od 66 evra. 

Ipak, nemački mediji izveštavaju da je kriza u Halešeru prošlost! Uprava je "apgrejdovana", angažovani finansijski eksperti, dugovanja drastično smanjena, a pitanje licence je samo formalnost. Halešer je polako, ali sigurno izašao iz krize, iznad je zone ispadanja i sve sluti na srećan završetak. Kako bilo, veliki su izazovi narednih nedelja pred izabranicima Rika Šmita, pošto će u roku od 17 dana odigrati pet mečeva, računajući kup i prvenstvo.

Halešer se u 27. kolu susreće sa Fortunom iz Kelna, a ako uzmemo u obzir trenutnu formu i stanje na tabeli,  gosti su u prednosti. Ukoliko ste pak ljubitelj brojki, znajte da ova dva tima igraju veoma tvrde duele - na poslednja tri dolazili su X i 0-2. Fortuna je slavila samo jednom na osam prethodnih gostovanja, Halešer čak na pet od minulih sedam okršaja kod kuće. Fortuna je trijumfovala samo jednom na sedam poslednjih susreta sa Halešerom, ali je neporažena na šest od prethodnih sedam. Na pet od proteklih šest zaokružen je X. Fortuna je na 10 od 12 proteklih mečeva igrala GG.

Kad se sve sabere i oduzme, naš predlog je kec. Mogao bi baš lepo da se naplati. 

Uostalom, lepo reče trener Halešera:
"Imamo redovna primanja, je l' tako? Ako želimo da tako i ostane, moramo da pružimo sve od sebe, od stručnog štaba do igrača. To je naša dužnost."

NEMAČKA 3

Foto: Printskrin


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara