Hof doveo i Maksa Majera?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 17:27

Ovo bi bilo opasno pojačanje za Ligu šampiona...

Hofenhajm se drugi sezonu zaredom plasirao u Ligu šampiona! Prošle godine četvrto mesto donelo im je plej-of i dvomeč protiv Liverpula u kom su eliminisani, a ovog proleća s treće pozicije obezbedili su direktan ulazak u grupe. I dok se prišlog leta klub iz sela koje broji jedva 3.500 stanovnika slabo pojačao za proboj u elitu (utrošeno svega 14.000.000 evra na Nortvajta, Šulca Hogmu i pozajmicu Serža Gnabrija) ovog leta Hof je mnogo aktivniji na tržištu i već je završio dva transfera. 

Podsetimo, iz Kelna je stigao brzonogi Brazilac Leonardo Bitenkur za 6.000.000 evra, a iz Standarda iz Liježa Išak Belfodil za pola miliona evra više. Međutim, kako stvari stoje, to očigledno neće biti sve. Pojedini nemački mediji javljaju da je četa Julijana Nagelsmana završila i jedno TOP pojačanje. Radi se o vezisti reprezentativnog kalibra, Maksu Majeru (22), kome je istekao ugovor sa Šalkeom i koji je prihvatio finansijek uslove Hofenhajma.

Izabrane vesti

Za sada nema nikakve potvrde ni od strane kluba, niti od strane Majerovih predstavnika. 

Kako navodi jedan list iz Lajpciga, za Majera je ozbiljno interesovanje poslednjih dana pokazivao RB Lajpcig, ali kako je Ralf Rangnik ograničen s finansijskim mogućnostima (takva su pravila kluba) pobedu je očigledno odneo Hof. Majer je prethodnih meseci dva puta odbio novi ugovor koji mu je nudio Šalke i bio je rešen da promeni sredinu, što će narednih dana očigledno i zvanično učiniti. 

Maks Majer je četiri puta oblačio dres seniorske reprezentacije Nemačke. Igra na poziciji ofanzivnog veziste, a može da odgovori i kao zadnji vezni. Mnogi su ga videli kao idealnu zamenu za Nabija Keitu u Lajpcigu, no od toga očigledno neće biti ništa. 

Sa već angažovani dvojcem (Bitenkur, Belfodil), te Majerom i još jednim ili dva vrhunska pojačanje, Hof će sasvim sugurno stvoriti konkurentan tim za Ligu šampiona. Doduše, ne treba zaboraviti da su ovaj tim već napustili Mark Ut (Šalke, bez obeštećenja), odnosno Serž Gnabri koji se vraća u Bajern Minhen, odakle je bio pozajmljen poslednjih godinu dana...     


tagovi

BundesligaMaks MajerLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara