Honka pokazala Zvezdi: Evo, ovako se ruši Helsinki (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.06.19. | 19:35

Gol iz slobodnjaka zapečatio sudbinu šampiona

Čim je Helsinki saznao da ga put kroz kvalifikacije za Ligu šampiona vodi preko Marakane, zadrhtale su mu noge! Šalu na stranu, Crvena zvezda je odmah danas posle žreba mogla da vidi na delu kako se ruši prvak Finske, pošto je Honka napravila iznenađenje u 12. kolu i odnela sva tri boda sa Olimpijskog stadiona u Helsinkiju - 1:0.

A, taman je prvak, koji nije baš najbolje startovao u novoj sezoni, povezao dve pobede, kad mu u goste dođe Honka i odnese bodove, kojima je preskočila Helsinki na tabeli.

Izabrane vesti

Jedini gol na utakmici postignut je u 79. minutu, Hakola je majstorski izveo slobodan udarac sa 19-20 metara, udarac je bio toliko precizan da se golman Rudakov nije ni mrdnuo s mesta.

Uzalud je Helsinki napadao do kraja, a kako se utakmica bližila kraju, tako je rasla i nervoza u domaćem timu. Epilog je crveni karton koji je dobio Mensah u 92. minutu.

Helsinkiju je ovo prvi poraz na domaćem terenu u novom prvenstvu, imao je do sada po tri pobede i remija. Ipak, daleko je utakmica sa Crvenom zvezdom, imaće Finci do tada najmanje još pet takmičarskih utakmica, da malo bolje izbruse formu.

Trener Helsinkija Toni Koskela izveo je protiv Honke sledeći sastav: Rudakov – Alho, Obilor, O’Šonesi, Rafinja – Dalstrom (od 83. Vananen), Kairinen, Peiponen (od 59. Mensah) – Riski (od 70. Zeneli), Vertainen, Lapalainen.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara