Strahinja Pavlović na utakmici sa Krila Sovjetov
Strahinja Pavlović na utakmici sa Krila Sovjetov

Hrabar potez Bate Mirkovića: Strahinja Pavlović debituje za Partizan sa 17 godina

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.02.19. | 08:53

Rokada u odbrani crno-belih za duel sa novosadskim Proleterom (19.00, TV Arenasport 1)

Još malo pa skoro ceo tim debitanata. Od početka sezone upoznala je Partizanova publika osmoricu igrača koji su prvi put obukli crno-beli dres, a danas će joj se predstaviti još jedan, pošto je stručni štab predvođen Zoranom Mirkovićem odlučio da “gurne u vatru” – Strahinju Pavlovića!

Reč je o 17-godišnjem odlikašu omladinske škole, zimus prekomandovanom iz omladinaca u prvi tim, zapaženog učinka tokom pripremnog perioda u Turskoj, silom prilika startera u meču sa novosadskim Proleterom (19.00, TV Arenasport 1). Pavlović je izabran da odmeni još jednog talenta iz podmlatka, povređenog Svetozara Markovića i ostaje da se vidi kako će obaviti posao u 23. superligaškom kolu i da li mu je to, kakav god da bude, preporuka za 159. večiti derbi, naredne subote na stadionu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Kako bilo, popularni Kalaba je dobio prednost u odnosu na Bojana Ostojića, pošto je stručni štab odlučio da ne tumba mnogo odbranu, ostavivši Nemanju R. Miletića na desnom boku, iako je bilo nagoveštaja da bi on mogao da se pomeri na prirodnu poziciju štopera i otvori mesto Miroslavu Vulićeviću ili Gabrijelu Enakeu. Pominjali su se još Aleksandar Šćekić i Nemanja G. Miletić kao opcije za srce defanzivne linije, međutim, Mirković je povukao hrabar potez, u skladu sa politikom kluba da se šansa tokom proleća ukaže golobradim dečacima iz škole.
Malo je levonogih štopera kao što je naš Strahinja Pavlović. Takvog igrača Evropa želi. Ima sve predispozicije, mada mora da radi na sebi. Drčan je, bezobrazan, što mi se baš sviđa. Ima stav. Vidim u njemu lidera u kratkom periodu“, opisao je 17-godišnjeg Šapčanina pre desetak dana, baš na stranicama MOZZART SportMilan Lola Smiljanić.

Strahinja Pavlović će zaigrati prvi put za seniore, dejstvovaće u paru sa Markom Valijenteom i biće deveti debitant Partizana ove sezone. Pre njega i Španca to su bili još Zlatan Šehović, Gabrijel Enake, Aleksandar Šćekić, Filip Stevanović, Goran Zakarić, Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić.

Između ostalog, Pavlovićev zadatak biće da ostavi golmanu Vladimiru Stojkoviću što manje posla i potvrdi da je odbrana crno-belih najčvršća u Srbiji ove sezone (samo osam primljenih golova). Na suprotnom kraju terena, bilo bi višestruko korisno da što više ofanzivaca pogodi cilj, kao u Bačkoj Palanci, kako bi podigli samopouzdanje pred odlazak za Marakanu, 2. marta.

Inače, crno-beli su samo u prvoj rundi, u Surdulici, pretrpeli neuspeh, otad nanizali 21 prvenstveni meč bez poraza, na poslednja četiri ligaška duela sačuvali mrežu netaknutom, dok je u Humskoj taj niz još duži (pet duela).

Proleter, pak, ima očiglednih problema u realizaciji, nikom u poslednja tri kola nije dao gol, u minulih osam rundi samo tri precizna hica, u istom periodu bez pobede... Teško je očekivati da se „vadi“ na Topčiderskom brdu, pogotovo ako se zna da je pre jesenjeg u prvenstvu izgubio čak tri susreta od Partizana u Kupu Srbije.

Projektovani sastavi

PARTIZAN – PROLETER NS, 19.00 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Lazar Tripković

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Pavlović, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Zakarić, Nikolić, Stevanović – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

PROLETER NS: Vesić – Tanasin, Leandro, Lambulić, Mitrović – Govedarica, Bempah – Čolović, Čović, Krasić – Vujaklija. Trener: Dragan Radojičić.

Superliga, 23. kolo:

Petak

Vojvodina - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Pankov 47/

Subota
13.00: (2,90) Zemun (2,75) Mačva (2,70)
14.00: (1,50) Mladost Lučani (3,80) OFK Bačka (6,50)
14.00: (1,95) Napredak (3,30) Spartak Subotica (3,80)
17.00: (13,0) Radnik (6,50) Crvena zvezda (1,18)
19.00: (1,25) Partizan (5,20) Proleter N.S. (11,0)

Nedelja
13.00: (1,60) Čukarički (3,60) Voždovac (5,50)
14.00: (1,80) Rad (3,30) Dinamo Vranje (4,50)

* Kvote su podložne promenama 

FOTO: FK Partizan


tagovi

Strahinja PavlovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara