Hrvat, Zvezdina legenda, selektor Bosne i Hercegovine: Impresivno, zar ne?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 22:32

"U životu se dešavaju stvari koje čak i ne mislite da mogu da se dogode", rekao je Veliki žuti u intervjuu za Radio Katalunju

Robert Prosinečki je ponovo oduševio čitavu Evropu. Sa selekcijom Bosne i Hercegovine uspeo je da izbori plasman u elitnu diviziju Lige nacija, pa će Zmajevi biti u prilici da u narednom ciklusu odmere snage sa najkvalitetnijim selekcijama Starog kontinenta.

Odmah nakon senzacionalnog poduhvata, Veliki žuti je dao intervju za Radio Katalunju, gde se osvrnuo na mnoge detalje iz svoje igračke i trenerske karijere.
"Veoma je važno da mala zemlja bude među 12 najboljih evropskih timova. Posle odlaska na Mundijal u Brazilu ovo je najbolja stvar u istoriji bosanskog fudbala. Sada radimo na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Imamo igrače poput Džeka ili Pjanića, ali dolaze talentovani igrači, u Bosni se uvek nešto dešava. Cilj je Evropsko prvenstvo, to bi bilo nešto veliko", rekao je Prosinečki.

Izabrane vesti

Hrvat, legenda Crvene zvezde, sada trener Bosne i Hercegovine…
"Impresivno, zar ne? Pomalo od svega. U životu se dešavaju stvari koje čak i ne mislite da mogu da se dogode. Dobio sam ponudu Bosne i Hercegovine, video sam da imam dobar tim, mnogo talenta i srećan sam".

Da li razmišljate šta bi se dogodilo sa Jugoslavijom da nije bilo rata?
"Sigurno bi se dogodilo mnogo stvari, bilo bi napravljeno nešto veliko".

Ružne slike iz tog perioda polako odlaze u zaborav.
"Sada je život važan. Moramo živeti. Vreme je prošlo, moramo da razmišljamo o prekrasnom moru koje ima Hrvatska, impresivnim gradovima. Rat nikada neće biti zaboravljen, ali moramo živeti bez njega".

Cigarete su nešto čega i danas ne želi da se odrekne.
"Pušim, nemam problem da to kažem. Ali, to je pomalo i mit, više se govori o tome koliko pušim nego što je to zapravo slučaj, ali ne mogu reći da ne pušim".

A kao igrač?
"Bilo je manje, ali sam pušio. Znam da to nije dobro, ali da je uticalo na igru ne bih to radio. Nisam imao problem, sada vrlo malo igrača puši, ali u mom vremenu su to mnogi činili", rekao je između ostalog Prosinečki.

Foto: Reuters


tagovi

Robert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara