Hrvati izvode tim sa 10 rezervi, ne zanima ih šta traže Nigerija i Argentina

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.06.18. | 08:14

Island ima šansu, ali mu ni pobeda možda neće doneti osminu finala

Najavljena je kao "grupa smrti", a poslednje kolo to i dokazuje. U grupi C se ništa ne zna osim da je Hrvatska prošla dalje, da je 99 odsto prva, a da plasman u osminu finala jure Argentina, Island i Nigerija. I da opet mnogo toga zavisi od Hrvata...

Uoči konačnog obračuna u grupi D, Argentinci i Nigerijci apeluju na Hrvatsku da odigra pošteno i da ne otvori put Islandu kao osmini finala. Ali, Hrvate ne zanima mnogo šta rivali žele. Ona ima svoju računicu i bitno joj je da odmori neke nosioce igre pred nokaut fazu.
"Ne zanima me, ne pratim šta pričaju. Da nismo pobedili dve utakmice niko ni nas ne bi slušao šta pričamo. Spremali smo se kao za svaku utakmicu, došli smo da pobedimo i uzmemo tri boda. Teško smo ostvarili prvo mesto. Ne znam šta komentarišu Argentinci, mi vodimo računa o sebi. Ja vodim brigu samo o Hrvatskoj", rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić u najavi meča sa Islandom.

Izabrane vesti

Hrvatima samo poraz od pet golova razlike protiv Islanda može da ugrozi prvo mesto u grupi. Tako da nema nikakvog razloga da mnogo zapinju u današnjem okršaju. Razloga nemaju, ali bi motiva možda i mogli da imaju. Islanđani su joj zagorčali život u kvalifikacijama i sada bi ovo mogla da bude mala doza osvete za Kockaste.


ISLAND - HRVATSKA 20.00
Stadion: Rostov Arena. Sudija: Mateu Lahos (Španija)
Island (4-4-2): Haldorson - Sevarson, Arnason, Sigurdson, Magnuson - Gudmundson, Gunarson, Sigurdson, Bjarnason - Bodvarson, Finbogason
Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić - Jedvaj, Ćaleta Car, Ćorluka, Pivarić - Badelj, Bradarić - Pjaca, Kovačić, Perišić - Kramarić


Izvesno je da će Dalić odmoriti neke od najboljih igrača. Ali Islanđane treba da brine što je i hrvatska "klupa" jača od njihove prve postave.

Očekuje se da Dalić potpuno promeni odbranu. Braniće Lovre Kalinić, a ispred njega će igrati Jedvaj, Ćaleta Car, Ćorluka i Pivarić. Umesto Modrića i Rakitića se očekuju Badelj i Bradarić, a Kovačić ispred njih dvojice. Svi oni su bili rezerve protiv Argentine. Na desnom krilu se očekuje Kramarić umesto Rebića, a na levom Perišić kao jedini od startera iz duela s Argentinom. Njemu nedostaje samopouzdanja, daleko je od prave forme i Dalić bi bio najsrećniji ako bi napadač Intera poradio protiv Islanda. Mandžukića u špicu bi trebalo da zameni Kramarić. Izvesno je i da neki od startera neće dobiti ni šansu sa klupe. Rakitić, Mandžukić, Vrsaljko, Rebić i Brozović imaju žute kartone i Dalić neće rizikovati sa njima.

Ali i sa ovakvom startnom postavom su Hrvati favoriti protiv Islanda. Bez obzira šta je bilo u kvalifikacijama, sada je situacija drugačija.

Islanđani su u prva dva meča pokazali da mogu da igraju dobru odbranu, ali i da ne umeju da napadnu. Čim su se malo otvorili protiv Nigerije kažnjeni su ubitačnim kontrama. Očekuje se da se u prvu postavu vrati Barnlijevo krilo Gudmundson koji je meč sa Nigerijom propustio zbog povrede i videlo se koliko je falio Islanđanima.

Oni nemaju mnogo resursa da biraju i igraće sa istim snagama kao u dosadašnjem delu šampionata. Pokušaće napadima preko krila i iz prekida. Poznato je da se nikada ne predaju i igraju do poslednjeg daha. Igrali su protiv Hrvatske četiri puta u poslednje četiri godine i vrlo dobro znaju šta ih čeka. Selektor Islanda je tu situaciju čak nazvao kao da su „u braku“ s obzirom koliko se često sreću.

Moraju da jure pobedu svim silama što će biti novost za njih jer su u prva dva kola igrali kalkulantski. A na kraju im čak možda ni pobeda neće biti dovoljna ako Nigerija pobedi Argentinu. Ili ako Argentina pobedi s golom više Nigeriju nego oni Hrvate.

GRUPA D:

20.00: (3,15) Island (3,20) Hrvatska (2,35)
20.00: (6,50) Nigerija (4,30) Argentina (1,50)

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentacija Islandafudbalska reprezentacija hrvatskeZlatko DalićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara