Hrvati se spremaju za Mundijal: Vratija se Šime, upozorenje za Grbića

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 12:23

Bez većih promena u timu za turnir u Kataru

Da nije Katar – Mundijal bi bio već jako blizu, ali zbog nagomilanog kalendara učesnici planetarne smotre već moraju da se pripremaju za Svetsko prvenstvo, a Hrvatska će to učiniti na turniru u Dohi gde će odmeriti snage sa Slovenijom 26. marta i Bugarskom tri dana kasnije. Na spisku selektora Zlatka Dalića ponovo se našlo ime Šimea Vrsaljka, dok je golman Atletika na pozajmici u Lilu Ivo Grbić dobio upozorenje: ili će naći klub u kome će da igra ili ga neće biti.

Izabrane vesti

Grbić ne brani poslednje utakmice, zvali smo ga, ali ukoliko se status ne promeni, nećemo na njega računati. On mora da brani i mora da promeni status u klubu”, jasan je Dalić.

Više pažnje je izazvao Vrsaljkov povratak, jer njega jedno vreme nije bilo baš zbog nesuglasica sa selektorom. Vrsaljko mu je naime jednom prilikom pred celom ekipom zamerio što je na utakmici sa Škotskom u startnu postavu gurnuo Josipa Juranovića, a ne njega što je razbesnelo Dalića. Nesporazum je sada izglađen.

Ono što je osnovna stvar jeste da Vrsaljko opet igra. U dobroj je formi, ima kontinuitet i igra onako kako bi trebalo da igra za reprezentaciju. Razgovarali smo i sve je u redu. Razgovor naravno ostaje među nama. Ovakav Šime Vrsaljko meni treba”, objasnio je Dalić, koji će od ovog okupljanja imati i pomoć u liku novog člana stručnog štaba.

Ne bilo kog, no lično Marija Mandžukića.

Znamo kakav je bio karakter, kakvu je imao volju i pristup. Može da bude primer mlađima koji dolaze. Pomoći će savetima i iskustvom. Već sada dosta radi, prati italijansku ligu i igrače. Potpuno se aktivirao… Velika su snaga kada se takva imena pojave iza mene”.

Što se tiče ostatka ekipe, nema tu većih promena, najveća snaga Hrvatske je u veznom redu, jer tamo su asovi poput Luke Modrića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića… Opasan rival.

TIM HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Ivo Grbić (Atletiko Madrid), Ivica Ivušić (Osijek);

Odbrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Marin Pongračić (Borusija Dortmund), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Duje Ćaleta-Car (Olimpik Marselj), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (RB Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Borna Barišić (Rendžers);

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Vest Ham), Lovro Majer (Ren), Kristijan Jakić (Ajntraht Frankfurt);

Krila/napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Ante Budimir (Osasuna)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Antonio Mirko Čolak (PAOK), Nikola Moro (Dinamo Moskva).



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeZlatko DalićŠime VrsaljkoIvo Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara