Hrvati „vise“ pred žreb kvalifikacija za EP: Umesto sa Velšanima, Severnom Irskom i Luksemburgom, mogu na Španiju, Srbiju, Sloveniju...

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 18:36

Vatreni navijaju za Holandiju i Portugaliju u naredna dva dana

Hrvatska je doživela šokantan poraz na Vembliju i ispala u Diviziju B Lige nacija, ali selektor Vatrenih Zlatko Dalić ponosan je na sve ono što je njegova selekcija učinila u 2018. godini. Ipak, Hrvate bi ovaj poraz mogao ozbiljno da košta.

Kako piše Indeks, Hrvatskoj preti pad u drugi šešir na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa tako u naredna dva dana moraju da navijaju za Holandiju i Portugaliju. Vatreni će biti nosioci ako Nemačka ne pobedi Lale na svom terenu ili Poljska ne ostvari pobedu protiv Portugalije u gostima. Ako pobede Nemci i Poljaci, Hrvati se sa Islandom sele u drugi šešir jer imaju lošiju gol-razliku od pomenute dve selekcije.

Izabrane vesti

Loša stvar po susede je to što je Portugalija već obezbedila prvo mesto i neće imati rezultatski imperativ protiv Poljaka, ali zato Holandija mora do pobede protiv otpisanih Nemaca. Ipak, selekcija Joakima Leva ima obavezu da se iskupi pred navijačima u Gelzenkirhenu, zbog užasnih nastupa u dosadašnjem toku Lige nacija.

U svakom slučaju, Hrvati imaju mnogo razloga da strepe u naredna dva dana, jer mogu da dobiju znatno težu grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
"Tako Hrvatskoj umesto grupe s reprezentacijama poput Velsa, Severne Irske, Litvanije, Luksemburga i San Marina preti grupa sa Špancima, Srbima, Slovencima...", konsatuje Indeks.

Nemačka i Holandija igraju sutra od 20.45, dok je meč između Portugalije i Poljske zakazan dan kasnije u isto vreme u Gimaraešu.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, ona je sigurna u trećem šeširu zajedno sa Finskom, Severnom i Republikom Irskom i Turskom. Žreb je zakazan za 2. decembar od 12 časova u Dablinu.

Foto: Reuters


tagovi

Zlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara