Čovek odluke: Hari Kejn
Čovek odluke: Hari Kejn

Hrvatski horor na Vembliju! Od plej-ofa do Lige B za sedam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.11.18. | 16:51

Engleska savladala vicešampiona sveta sa 2:1 u derbiju elitne grupe Lige nacija

Bogovski fudbal na Vembliju i horor završetak za Hrvate. Engleska je pokazala da je izrasla u top reprezentaciju pobedom nad vicešampionom sveta u sjajnom derbiju A grupe u Ligi nacija od 2:1. Put od pakla do raja prošli su puleni Gereta Sautgejta u poslednjih pola sata i na kraju ipak zasluženo izborili plasman u plej-of, a na direktnu štetu Vatrenih koji ispadaju rang niže.  

Trenutak inspiracije, praktično drugi šut Hrvatske u okvir gola, koji je uputio Andrej Kramarić u 57. minutu, umalo se ispostavi kao presudan po konačan ishod ovog duela. 

Izabrane vesti

Bila je to u većem delu preslikana utakmica iz mundijalskog polufinala u Rusiji u kojoj je Engleska imala više od igre i napadala, ali je opet naišla na hrvatski zid. Neobjašnjivo je kako se dobro Hrvati brane, sa po sedam ili osam igrača u bloku gde nema prolaza, a posebno je sjajno kako iz te defanzive prelaze u napad i kako umeju opasno da zaprete.

Kramarić je umalo ugasio svetlo na Vembliju sajnim golom za pobedu. Pomogao mu je i Erik Dajer, od čijeg se kolena lopta odbila u mrežu preko nemoćnog Pikforda, ali kako je napadač Hofenhajma majstorski izvrteo Džona Stonsa. Fintama kao na malom fudbalu učinio je da štoper Mančester Sitija izgleda smešno...  

Trebalo je Engelzima vremena da se oporave od šoka, ali je Garet Sautgejt pokazao da nije paničar i da ume da izvrši izmene i preokrene utakmicu u svoju korist. Ulazak mlade krvi u vidu Dele Alija, Džejdona Sanča i Džesija Lingarda pokrenuo je lavinu u poslednjih 15-ak minuta i donela slavlje Gordom Albionu i njegovim navijačima.

Mogu da žale Englezi što su jurili prednost i zbog tri sjajne prilike u uvodnih 20 minuta, kada je golman Hrvatske Lovre Kalinić stvarno fantastično branio. Maestralno je čuvar mreže Genta zaustavio udarce Rahima Sterlinga i dva puta Harija Kejna i ulivao samopuzdanje borbenim Hrvatima.

Ipak, poklekao je visoki Splićanin u samoj završnici kada je posle ubacivanja iz auta lopta pala pred Harija Kejna, a potom se po liniji došunjala i do džokera Lingarda koji ju je ubacio u mrežu za izjednačenje u 78. minutu. 

Bio je to impuls koji je zapalio Vembli i razdrmao oko 80.000 gledalaca. Imala je Hrvatska dobru šansu da dođe do pobede u 82. minutu, kada je posle kornera Modrića defanzivac Vida odlično šutirao golavom, ali se istakao i golman Pikford. I onda je usledio rapslet.

Slobodan udarac Čilvela sa leve strane, lopta pravo na nogu Hariju Kejnu koji ne greši. Engleska je šampion grupe 4!

Pobeda koju su Ostrvljani upisali označila je i eliminaciju Hrvatske iz elitne grupe, ali i ostavila Španiju na drugom mestu bez obaveza u nastavku Lige nacija.

Mnogo je bitnije od svega što je Engleska poslala poruku da zaista izrasta u ozbiljnu selekciju, da ima ogroman potencijal i šansu da u godinama koje dolaze napravi veliki rezultat. Polako, ali sigurno...

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Ponedeljak
20.45:  (1,85) Nemačka  (3,50)  Holandija (4,40) 

Grupa 2

Nedelja
20.45:  (3,25) Švajcarska  (3,30)  Belgija (2,25) 

Grupa 3

Utorak
20.45:  (1,70) Portugal  (3,70)  Poljska (5,20) 

Grupa 4

Nedelja
Engleska - Hrvatska 2:1 (0:0)
/Lingard 78, Kejn 85 - Kramarić 57/ 

Foto: Reuters


tagovi

Andrej Krajamrićfudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara