Humanitarni tiket: Milena Rašić tipuje za fondaciju Podrži život

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.10.18. | 09:23

Odbojkašica Srbije na MOZZART terenu plemenitosti pre finala s Italijom gađala je šest parova za ukupnu kvotu 17,99

Balkon Skupštine grada Beograda je spreman, čeka srednju blokerku Milenu Rašić i drugarice! To što smo juče u zoru gledali protiv Holandije, malo kome je bila samo jedna u nizu radosnih utakmica naših odbojkašica. Bila je to epopeja izabranica Zorana Terzića, koja nas je naterala da uložimo maksimalne napore i makar na kratko skrenemo s kursa sjajnu Milenu. Naravno, sve kako je ne bi previše zadržavali, jer odmah nakon odigravanja parova MOZZARTOVOG „Humanitarnog tiketa u podne“, naša Milena bije bitku za zlato sa Italijom.   

Pitali smo je kratko, jasno i bez odugovlačenja: “Milena, imate li vremena da prelistate stranice MOZZART liste za subotu? Dobrotvorni dobitak prosledite kome god vi smatrate da je potrebno, a 10.000 dinara kompanijske uplate je naša slatka briga, uz koju ide i maksimalno navijanje da nas danas obradujete igrom, naravno i pobedom protiv Italije“.

Izabrane vesti

Rašićeva je na sve to odgovorila: “Podržavam vaš trud, jer radite jednu plemenitu stvar. Pomoći ću rado, tipovanjem za fondaciju pod imenom Podrži život“.

Odmah smo se zaleteli, a Milena je s menija prvo uzela utakmicu REAL MADRID – LEVANTE. Šta se to zbiva s moćnim Realom? Tri utakmice bez pobede, samo jedno slavlje protiv Espanjola na minulih pet mečeva, odnosno ukupan učinak od 4-2-2 u prvih osam kola Primere, zbilja su premalo za renome ovoga kluba. Levante je vezao dve pobede protiv Alavesa i Hetafea, i to nakon tri uzastopna kiksa u utakmicama sa Espanjolom, Seviljom i Valjadolidom. Real će kao favorit morati sa se suoči s tim, i to bez Benzeme, Kavanija i Iska... Breme, odnosno imperativ pobede Madriđanima donose dva minula X ishoda protiv Levantea, ali i činjenica da Real u Ligi šampiona poražen od CSKA sa 1:0. Što se opklada tiče, u ovom momentu zapada za oko da su se utakmice Levantea i Reala u minule tri godine vrtele oko GG tipovanja, a da NG nije došao još od 2015.

„Dupla pobeda, odnosno DP 1-1, jer Real je ipak Real“, poručila je Milena.

Na sledećoj utakmici odbojkašica se zabavila susretom ČELSI – MANČESTER JUNAJTED. Žoze Murinjo će posle reprezentativne pauze, pre koje je njegov tim u Premijer ligi došao do polovičnog učinka od 4-1-3, u odnosu pobeda, remija i poraza, morati na noge neporaženom Čelsiju. Biće to pravi fudbalski spektakl na Stamford bridžu, koji je poslednji put u maju pripao današnjem domaćinu. Interesantno je takođe reći da susrete ovoga para skoro po pravilu dobija domaćinska ekipa, budući da je Čelsi kao gost poslednji put slavio još pre pet godina, a da je Mančester junajted to postigao godinu dana ranije.

„Ovo je čista, jednostavna jedinica ako me oko ne vara“

Sledi Serija A, odnosno utakmica ROMA – SPAL. Utakmica u kojoj je domaćin tehnički, statistički, bukvalno apsolutni favorit. O trenažnoj superiornosti Rome govori niz od četiri pobede u koju ubrajamo i slavlje od 5:0 protiv Plzenja u Ligi šampiona. Na tri od te četiri pobede, čak tri puta je  dolazilo 4+, Roma je primila samo jedan gol od Lacija. SPAL je poražen četiri puta uzastopno, sa samo dva postignuta gola, na utakmicama sa Sapdorijom i Interom. Inače, Roma je prošle i pretplošle godine tukla SPAL, a oba puta je došla 3+ igra.

 „Kombinujem 1&2-4.

Idemo do Nemačke, na utakmicu VOLFSBURG – BAJERN. Bavarcima su se pobrkali lončići u minula tri kola Bundeslige, na šta treba dodati i X protiv Ajaksa u Ligi šampiona. Na ukupno sedam do sada odigranih kola, izgubili su dva puta, i to od Herte i Menhengladbaha. Volfsburg nije slavio na proteklih pet mečeva, ali je zato proknjižio tri X partije. Bajern će zbog rasipanja bodova morati ovoga puta da krene u napad, a to što protiv Volfsburga nije omanuo od 2015. godine duva mu jak vetar u leđa. Inače, na poslednja tri meča ovih timova nije dolazilo manje od 3+, niti više od 6+.

„Ponovo igram na MOZZART kombinaciju 2&3+“, rekla je naša slavna odbojkašica.

Za kraj, na utakici smo HADERSFILD – LIVERPUL. Čist kladilački posao, mogao bi nam doneti Liverpul, koga od apsolutnog savršenstva u Premijer ligi dele dva vezana X ishoda sa Čelsijem i Mančester Sitijem, koji takođe imaju isti generalni učinak u šampionatu. Hadersfild je na druga krajnost te medalje, pošto do sada nije slavio, dok je tim zabeležio pet poraza, i tri X ishoda, pri gol razlici od 4:17. Inače Liverpul je od 1999. konstantan slavljenik ovog takmičarskog para, dok Hadersfild ne može da se pohvali čak ni postignutim golom.

„Tačka se s moje strane stavlja najizglednijim prelazom dana 2-2, ako neko već nije zaključio na šta mislim“, iskusna je kladilačka poruka naše odbojkašice širokog srca i plodne karijere.

O uzbudljivoj karijeri Milene Rašić, ovoga puta nećemo previše govoriti, naravno u nadi da će danas biti ona prava, orna i čila za zlatni podvig protiv Italije. Jednostavno, znamo da to Milena može, što je bezbroj puta i dokazala u igračkoj karijeri. Spomenućemo zlato sa Evropskog prvenstva 2011. i bronzu sa Svetskog gran prija 2011. Sa reprezantacijom je osvajala i odličja u Evropskoj ligi, nastupala je na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, sve tako redom.

Ako vas zanima kako je sve započela, reći ćemo da je odbojku počela da trenira 2002. u Šumadiji iz Aranđelovca, a da je zatim zaigrala za pančevački Dinamo, pa otišla put Francuske, u Kan, s kojim je osvojila prvenstvo i državno kup takmičenje.  Veliki uspeh sa reprezentacijom je ostvarila na Olimpijadi u Riju kada je osvojena srebrna medalja, a Milena izabrana u idealni tim turnira.

Na kraju kladilačkog ćaskanja, Milena Rašić je jednostavno morala da čuje i u kakvo se moćno igračko kolo uhvatila. Obavestili smo je da je naša rubrika do sada zaokružila 24 tiketa s dobitnim sumama većim od 100.000 dinara, ali i da smo s poslednjim 137. dobitnim “Humanitarnim tiketom u podne”, došli do ukupne donirane sume u iznosu od 8.862.560 dinara. 

Popričali smo naravno i o našem karavanu akcije “100 terena za jednu igru”, koji se trenutno nalazi na 68. stanici putovanja po gradovima Srbije i Republike Srpske. Poslednji u nizu terena poneo je ime jugoslovenske košarkaške legende Žarka Paspalja. Obnovljeni sportski kompleks „Šljunkara“ na Zvezdari svečano je, presecajući vrpcu, otvorio sam košarkaš, a promociji je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao da kompanija MOZZART i Grad Beograd imaju isti cilj, a to je bolji i zdraviji grad za našu omladinu.

I tako, reč po reč dođosmo i do kraja, koji zapravo i ne postoji budući da MOZZART u okviru svojih plemenitih misija pomaže udruženja, pojedince, i sve one kojima je pomoć neophodna.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko Milena Rašić uspešno položi svih pet kaladilačkih ispita, odnosno prođe današnji humanitarni tiket, dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica “Život u miru” iz Doboja. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketMilena Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara