Humanitarni tiket u podne: Anja Spasojević tipuje za Hemato-onkološko odeljenje Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”

Vreme čitanja: 6min | ned. 04.11.18. | 10:29

Čuvena odbojkašica veruje u trijumf Milana u Udinama!

U ovoj radnoj sedmici društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART podržale su još tri sjajne i zlatne odbojkašice. U ponedeljak je plemenita gošća bila Ana Bjelica, u sredu reprezentativni kapiten Maja Ognjenović, a danas je humanost dokazala i Anja Spasojević koja je o sebi istakla:
“Prve odbojkaške korake napravila sam u klubu Radnički Sterija, ogranku Radničkog koji je organizovao treninge u mojoj osnovnoj školi. Obzirom da sam oduvek bila visoka, očigledno je bilo da ću se baviti nekim sportom, ali sam nekako uvek vukla ka košarci. Normalno jer je moj tata bio košarkaš. Međutim, kad sam se okušala u odbojci, a pozvali su me naravno zbog visine, jednostavno sam nastavila, bilo mi je lepo da se igram. Nakon godinu dana prešla sam u Zvezdu, a oko dve godine kasnije priključena sam prvom timu, gde sam provela šest godina. Za to vreme osvojili smo tri prvenstva i jedan kup. Od 2004. godine krenula je avantura u inostranstvu, počev od italijanskog Asistela, preko Ciriha, Fenerbahčea, Belgoroda, Kana, Modene do Krasnodara 2014. godine”.

Te godine ste odlučili da završite prebogatu igračku karijeru.
“Obzirom da sam uvek težila da igram u ekipama koje se bore za trofeje, bilo je tu i dosta titula, osvojenih trofeja u kupovima, evrokupovima, ali ne bih sve nabrajala. Velika je verovatnoća da bih nesto zaboravila. U reprezentaciju sam prvi put pozvana sa nepunih 17 godina, i reprezentativni dres sam oblačila do 2007. godine. U međuvremenu je naša ekipa stasala od male, talentovane, ali prosečne ekipe, koja je uglavnom igrala pretkvalifikacije za najveća takmičenja, u reprezentaciju koja je osvojila svetsku bronzu u Japanu i evropsko srebro u Belgiji. Udala sam se 2014. godine i na neki način se oprostila od Anje Spasojević, odbojkašice, i postala Anja Pešić, koja sa odbojkom ima jako malo dodirnih tačaka osim kao najverniji navijač”, konstatovala je Spasojević – Pešić koju su svejevremeno prozvali ženski Vanja Grbić.

Izabrane vesti

Anja je mama dva dečaka, isčekuje trećeg sina, a sa suprugom ima firmu za dizajn enterijera i nameštaja.

Srećno Anja sa plemenitim tipovanjem za Hemato-onkološko odeljenje Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”  gde je načelnik Dr Miloš Kuzmanović.

Humanitarni tiket otpočinjemo utakmicom Premijer lige u okviru koje će se sastati ČELSI i KRISTAL PALAS. Plavci ovaj meč dočekuju u dobrom ritmu. Naime, vezali su nekoliko pobeda u različitim takmičenjima. Takođe, pozitivan rezultat je potreban klubu iz elitnog dela Londona kako bi ostao u trci za prvu poziciju sa Sitijem i Liverpulom. Na drugoj strani, lepe stvari rečene za Čelsi ne mogu se ponoviti za Kristal Palas. Već pet utakmica oni ne znaju za pobedu, tako da se slobodno može reći da je tim indisponiran lošim rezultatima. Shodno rečenom, sve sem pobede domaćina bi bilo pravo čudo.
,,Za početak igram 3+, verujem da može pasti barem tri gola”.

Sada prelazimo Kanal i iz Engleske odlazimo u Holandiju, u kojoj će snagu odmeriti FAJENORD i VENLO. Domaći sastav je u poslednjem kolu pretrpeo ubedljiv poraz od Ajaksa, tima koji mu je direktan konkurent za drugu poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu šampiona. Sada je Fajenordu potrebna pobeda kako bi ostao u trci za pomenuto mesto. U goste mu stiže Venlo, sastav koji igra po principu toplo – hladno. Jedno je sigurno, moraće gosti dobrano da oznoje dresove ako žele dobar rezultat na gostovanju.
,,Ponovo sreću okušavam sa brojem golova na meču, samo sada igram 4+”.

Anja će se sad prošetati od Apenina, preko Nemačke, do Pirineja. Serija “A”, UDINEZE – MILAN. Rosoneri su pri vrhu tabele, nakon dva kiksa vratili su se na pobednički kolosek dobivši Sampdoriju i Đenovu. Domaći imaju trijumf u prijateljskom duelu, poraz od Napolija pa nerešen ishod. Prema očekivanjima bolji međusobni skor ima Milan, 15:11:26.
“Očekujem da Milan slavi pa igram dvojku”.

Spasojević – Pešić bira utakmicu iz Bundeslige, BORUSIJA – FORTUNA. Klub iz Dizeldorfa je već u opasnoj zoni sa jednom pobedom. Domaći iz Menhengladbaha su u vrhu tabele, ali su nakon tri pobede sa ubedljivom gol razlikom od 13:0 dozvolili luksuz od dva poraza. U kupu ih je Bajer deklasirao sa 5:0. I sad Fortuna ima bolji skor, 3:2:5.
“Ipak, očekujem da se Borusija vrati u pobednički ritam, kec”.

BETIS – SELTA je poslednji par na Anjinom plemenitom listiću. Istorija kaže 12:12:14, dakle klub iz Viga ima nešto bolji skor. Slavili su i u poslednjem okršaju sa 2:3. Selta ima samo bod suficita od rivala. Betis je ostvario veliki trijumf nad Milanom, ali je poklekao pred Hetafeom. Vigo je sa Sosijedadom u kupu odigrao nerešeno, 1:1.
“Bodovi će ostati u Sevilji, kec”. 

I za kraj ove radne sedmice o kompanijskom društveno odgovornom poslovanju…

Ogroman eho u javnosti izaziva MOZZART - ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 70 košarkaških igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša, predsednika KSS – a , Predraga Saše Danilovića i to na Novom Beogradu u bloku 23.  Pre toga je obnovljen i renoviran teren koji je poneo ime takođe velike legende Žarka Paspalja. Žarko je i presekao vrpcu na Zvezdari na 68. obnovljenom košarkaškom igralištu.

Renovirani i svečano otvoreni su tereni i u Banja Luci, to jest, “MOZZART Arena”. Promoteri su bili Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić. Nedavno smo stigli i do Ljubovije. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je presekao vrpcu na 65. obnovljenom košarkaškom  igralištu u “produkciji kompanije MOZZART. Idemo ka stotom obnovljenom i svečano otvorenom igralištu!

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ponosni smo i na akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša. Mozzart – ovom opremom ponovili su se KMF Borac iz Čačka, FK Ovčar iz Markovice, Bip, Futog, Električar, Pančevo, Vlasina…

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. I čačanska Gimnazija je dobila pet televizora. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Humanitarni tiket u podne, koji priređuje kompanija MOZZART, dobio je 140. plemenitog kladioca kome je “prošao” dobrotvorni listić. Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović neurohirurg, Duško Nikolić i Ivica Šurjak.  Dakle, 24 člana kluba 100.000. Do sad imamo 136 poznatih ličnosti sa dobitnim plemenitim tiketima koji su usmerili, a kompanija MOZZART je donirala tačno 9.975.120, 00 dinara.

Donacije su otišle na preko 70 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti donacije ka Republici Srpskoj.

 Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Važna informacija upravo za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Anje Spasojević dobitak će biti doniran i za Socijalno – gerijatrijski centar u Banja Luci. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 2023 ENG 1 Chelsea - Crystal Pal. ug 3+ 1,50
Ned 16:45 1609 HOL 1 Feyenoord - VVV Venlo ug 4+ 1,97
Ned 20:30 1032 ITA 1 Udinese - Milan ki 2 1,90
Ned 15:30 3021 NEM 1 M' gladbach - Fortuna Dusseldorf ki 1 1,30
Ned 20:45 4019 ŠPA 1 Betis - Celta ki 1 1,90
Ukupna kvota13,87

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Anja Spasojevićhumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara