Humanitarni tiket u podne: Branko Đurić Đura tipuje za humanitarnu fondaciju Podrži život

Vreme čitanja: 6min | pon. 24.09.18. | 11:43

Poznati glumac, muzičar, komičar, režiser, plemeniti kladilac… očekuje golove na turskom derbiju!

“Humanitarni tiket u podne” je samo jedna od društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART.

Naš poslednji dobitnik je prof. dr Branko Đurović neurohirurg koji je fantastičnu sumu od 100.000 dinara usmerio za obeležavanja dva velika jubileja neurohirurgije u Srbiji i same Klinike za neurohirurgiju KCS. Kompanija MOZZART je uvek tamo gde je potrebno. Inače, prof. Đurović je naš 133. plemeniti dobitnik sa kojim smo zaključno, samo u dobrotvornom listiću, donirali 7.822.960, 00 dinara.

Izabrane vesti

I danas kao plemenitog gosta i kladioca imamo jednog Branka, ali Đurića Đuru.

Sarajlija, Branko Đurić Đura godinama živi na novoj adresi, u Ljubljani.

Svojevremeno, prva Đurina želja bila je da upiše Fakultet dramskih umetnosti. Uz pokušaje da upiše Akademiju paralelno je studirao novinarstvo. Svoju svestranost već tad je izražavao kroz svoju pozorišnu i rok grupu.

Upornost se isplatila i Branko je nakon par pokušaja upisao glumu. Tih godina mu je pomogao angažman koji je dobio od režisera Ademira Kenovića.

Klupko je počelo da se odmotava. Krenule su uloge u kultnim serijama “Top lista nadrealista”, “Audicija”… (protagonisti su tad živeli kreativno,  punim plućima). 

Đurić je uspešan i na muzičkom polju sa bendom “Bombaj štampa” i to je njegova najveća profesionalna ljubav. Svi volimo hitove poput numera “Mali motorin”, “Bolje letim sam”, “Uzalud me podsećaš”, “Nedim”…

Usledile su zapažene role u filmovima “Kuduz”, “Kako je propao rokenrol”, “Ovo malo duše”, “Dom za vešanje”…

Potom se Đura okrenuo režiji, naročito u Sloveniji, ali se vratio glumi u filmu “Ničija zemlja” koji je doživeo veliki uspeh krunisan Oskarom.

Ne smemo zaboraviti ni “Našu malu kliniku” za koju je Đura napisao scenario, ali je i režirao. 

Ipak, Đurića najčešće doživljavamo kao komičara, šoumena, koji se bavi i stand up komedijom. Jedan je od retkih glumaca koji na svojim predstavama može da okupi ljude iz svih bivših jugoslovenskih republika. “Đurologija” je zapravo Brankov pogled na sadašnji svet i upravo zbog tog je svuda voljen i rado viđen gost.

Bio je član žirija u drugoj i četvrtoj sezoni emisije “Tvoje lice zvuči poznato” na beogradskoj TV Prva.

Veliki broj uloga ostvario je u njemu obližnjoj Italiji.

Ogromne simpatije je pobrao ulogom Miljenka Pakovića Paka u seriji “Montevideo, vidimo se”.

Ipak, Branko  kao svoj najveći životni uspeh apostrofira porodicu i to što se ostvario kao roditelj troje dobre dece Filipa, Zale i Ele. Oženjen je glumicom Tanjom Ribič.

Jedna od omiljenih deviza mu je “Veće plate – niže cene”.

Srećno Đuro!

Da pogledamo kako je tipovao naš plemeniti gost…

Branko je krenuo od Češke, JABLONEC – PLZENJ. Domaći nisu ustalili formu što govore i dva poslednja poraza. U ligi Češke od 3:0, u Ligi Evrope Ren je trijumfovao sa 2:1. Za razliku od rivala Plzenj dobro gura. U Ligi šampiona remizirao je sa CSKA, dok u češkom prvenstvu ima 21 bod koliko i vodeća Slavija. Viktorija ima bolji međusobni skor, 9:8:16.
“Krenućemo sa golovima, očekujem od dva do četiri”.

Đura je prešao u Belorusiju, TORPEDO – BATE. Sudar fenjeraša i lidera lige. Tim iz Borisova ima tri pobede u nizu, čak je trijumfovao u Mađarskoj na utakmici Lige Evrope. Bate je dva puta dobijao Torpedo sa 2:0 i 1:0.
“Ponovo od dva do četiri gola”.

Poznati glumac, muzičar, režiser… se preselio južnije, u Grčku, PANIONIOS – OLIMPIJAKOS. Domaći imaju jedan bod, a tim iz Pireja ima maksimalne tri pobede, uz samo jedan primljen pogodak. Pozitivan niz Olimpijakosa traje čak deset utakmica. Pirejci su čak 30 puta tukli rivala.
“Idemo sa kombinacijom iks, dva, uz dva i više golova”.

Plemeniti gost je skoknuo iz Grčke u susednu Tursku, derbi, FENERBAHČE – BEŠIKTAŠ. Fener ima bolji skor u derbijima, 27:14:18. Poslednji okršaji dva tima završavani su sa dosta golova. Bešiktaš je u plusu četiri boda u odnosu na rivala koji je loše prošao u Zagrebu. Dinamo je slavio sa 4:1. Bešiktaš od Partizana ima pozitivan niz, nema poraz.
“Očekujem golove, tri plus”.

I poslednji meč po želji našeg humanitarnog gosta dolazi sa Pirineja, BRAGA – SPORTING. Rivali imaju po deset bodova, ali Braga ima bolju gol razliku. Protivnici imaju i po tri trijumfa u poslednja tri meča. Istorija je na strani ekipe iz Lisabona, 10:2:24.
UG od dva do četiri”.

Par rečenica o našem plemenitom radu…

Kompanija MOZZART se ponaša kao sve društveno odgovorne kompanije. Inače, smo regionalni lideri u svojoj branši.

Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Prošle godine donirali smo slušne aparate  - za naše najmlađe sugrađane.

Takođe, obnavljamo 100 košarkaških terena u Srbiji u akciji “100 terena za jednu igru”. Stigli smo do 65. terena. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…Tereni su otvoreni i u čast aktuelnih srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Jedan od košarkaških terena Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Takođe,  renoviran je i otvoren teren u Nišu u čast Stefana Jovića, u Ljuboviji u čast Branka Lazića.

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU.

Donirao je i više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora.

Jedna od poslednjih donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra.

MOZZART je podržao i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”.

Pomažemo fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…

U Humanitarnom tiketu imali smo još preko 835 poznatih ličnosti kao goste, njih 133 kao dobitnike i oni su usmerili, a MOZZART je donirao tačno 7.822.960, 00 dinara,  na više od 60 adresa.

Inače, ove sedmice Mozzart – ov društveno odgovorni rad podržaće I sledeće poznate ličnosti: glumac Goran Radaković, muzičar Inspektor Blaža, košarkaš Nemanja Protić, muzičar Dejan Cukić, trener u odbojkaškoj reprezentaciji Duško Nikolić, legendarni fudbaler Ivica Šurjak.

Učešće u dobrotvornom listiću uzele su i naše omiljene poznate ličnosti, između ostalih: Jugoslav Vasović, Praja Dalipagić, Moka Slavnić, Tozovac, Bogdan Obradović, Slobodan Soro, Marko Nikolić, Stragi Stevanović, Nele Karajlić, Sergej Trifunović, Vlado Gergijev, Dača Ikodinović, Vuk Kostić, Dragan i Živana Ilić, Miloš Teodosić, Rada Đuričin, Mira Banjac, Marko Živić, Jelica Sretenović, Gorica Popović, Ivan Mihailović, Žarko Stepanov, Dragan Vujić, Slobodan Stefanović , Miroljub Turajlija, Aleksandar Dunić,  Milena Živanović, Milena Vasić, Nela Mihailović, Dragan Bjelogrlić, Iskra Brajović, Milica Milša, Jelisaveta Orašanin,  Anja Alač, Vesna Čipčić, Milorad Miki Damjanović,  Danica Ristovski, Laza Ristovski, Danica Maksimović, Tanja Bošković, Predrag Ejdus, Vlada Dragutinović, Bojana Ordinačev, Dušan Alimpijević, Vanja Marinković, Arno Gujon, Halid Bešlić, Damir Mulaomerović, Tanja Petrović, Bogdan Bogdanović, Nataša Kovačević, Slađan Stojković, Miloš Samolov, Vesa Petrović, Tihomir Stanić, Ognjen Aškrabić, Isidora Minić, Snežana Dakić, Aramis Naglić, Slavko Beleslin, Milica Mihajlović, Stefan Jović, Zoran Gajić, Neša Galija, Duško Savanović, Tanja Peternek Aleksić, Zoran Čutura, Milan Mačvan, Vule Avdalović, Saša Danilović, Olja Bećković, Branko Cvejić, Vujadin Savić, Dragoslav Šekularac, Andjelka Prpić, Milenko Tepić, Uroš Đurđević, Mihailo i Đorđije Pavićević, Nedžad Osmankač, Peđa Milinković, Marin Sedlaček, Milutin Mrkonjić, Vladislav Jovanović, Jelena Milovanović, Milica Mandić, Aleksandar Radojičić Balerina, Srđan Vasiljević, Ljiljana Dragutinović, Luna Lu, Slobodan Maletić, Jelena Gavrilović, Feđa Stojanović, Ostoja Mijailović, Srđan Predojević, Mihovil Nakić, Danko Cvijetičanin, Miša Janketić, Ana Kokić, Ivan Gavrilović, Peca Ejdus, Bogdan Bogdanović, Nataša Kovačević, Milica Dabović, Srećko Lisinac, Zoran Gajić, Blaž Slišković, Ana Dabović, Maja Japundža Nikolić, Vlada Vujasinović, Lena Kovačević, Gavril Subotić, Duško Pijetlović, Nenad Jestrović, Točak, Raša Radovanović, Nikola Rađen, Veljko Lalić, Marko Prelević, Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Veselin Vujović, Saša Dončić, Dušan Domović Bulut, Borka Tomović, Slaviša Koprivica, Duško Vujošević, Marija Kilibarda, Sonja Petrović, Svetozar Cvetković, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Nikola Jokić...ovde nije kraj poznatima koji su učestvovali u Humanitarnom tiketu u podne.

Bitna informacija upravo za Republiku Srpsku!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 3539 ČEŠ 1 Jablonec - Plzen ug 2-4 1,45
Pon 18:30 5202 GRČ 1 Panionios - Olympiakos kmb X2&2+ 1,38
Pon 21:15 4108 POR 1 Braga - Sporting ug 2-4 1,45
Pon 20:00 5309 TUR 1 Fenerbahce - Besiktas ug 3+ 1,65
Ukupna kvota4,79

*Plus Torpedo - BATE 2-4

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše poznatog gosta Branka Đurića - Đure dobitak će biti doniran i za Dom za decu I omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” -  Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Đurđe Mečanin i Miloš Milić
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara