Humanitarni tiket u podne: Branko Rosić tipuje za Forum mladih sa invaliditetom

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.08.18. | 11:52

Zamenik glavnog urednika Nedeljnika odigrao je jedinicu na Ajaks

Nakon osnivača i glavnog urednika Nedeljnika Veljka Lalića, pa Marka Prelevića, novinara i urednika najtiražnijeg njuzmagazina u Srbiji, društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART, kroz učešće u Humanitarnom tiketu u podne, podržao je i zamenik glavnog urednika Nedeljnika Branko Rosić.  

Branko će pokušati da sastavi dobitni plemeniti listić i uz pomoć kompanije MOZZART bar malo pomogne Forum mladih sa invaliditetom.

Izabrane vesti

Evo kako je strastveni navijač Čelsija, koji obožava Hodla, Gulita, Vijalija…sastavio dobrotvorni tiket.

Krenuo je od atraktivnih utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvo, AJAKS – DINAMO KIJEV. Kopljanici imaju niz od dva remija pa dva trijumfa. U poslednjim pobedama nisu primili pogodak, gol razlika je 4:0. Dinamo je nanizao čak 16 duela u kojima nije poražen. Poslednji je doživljen od velikog rivala Šahtjora, još početkom maja ove godine. Kijevljani su do finala kvalifikacija stigli preko Slavije iz Praga. Međusobni skor nam puno ne pomaže jer glasi, 1:1:0, u korist Holanđana.
“Plemenito tipovanje započeću jedinicom na Ajaks, mislim da su u prednosti zbog “Johan Krojf” arene”.

Naš gost koji je zbog legendarnog Petra Borote počeo da navija za Romantičare sa Stare Karaburme za drugu utakmicu na humanitarnom listiću odabrao je duel VIDEOTON - AEK. Mađari, sa Markom Nikolićem na čelu, na 13 mečeva nisu osetili poraz. U kvalifikacijama su bili bolji od Malmea, a u poslednjem meču dobili su Honved u gostima. Grci su neporaženi na poslednjih pet okršaja. Do finala su stigli preko Seltika što govori o kvalitetu tima. Rivali se nisu sastajali.
“Nisam baš najsigurniji. Pokušaću duplom šansom, jedan, iks”.

Svojevremeno redovni posetilac utakmica OFK Beograda, ali i basista pank benda “Urbana gerila” i pisac romana u izdanju Lagune “A tako je dobro počelo” opredelio se i za poslednji duel iz kvalifikacija za Ligu šampiona, JANG BOJS - DINAMO ZAGREB. Švajcarci nikad nisu bili učesnici završne faze elitnog takmičenja. Da su u zavidnoj formi govore poslednje pobede, pet, od kojih na tri meča nisu primili pogodak. Modri na 17 utakmica nisu osetili ukus poraza. Među poslednjima postradali su Astana, Slaven i Osijek. Statistika nam nije od pomoći, ali napadači dva sastava pokazali su zavidnu efikasnost.
“To me i navodi da odigram igru gol, gol”.

Diplomirani mašinac obreo se u novinarstvu. Radio je za B92, Playboy, National geographic Srbija, Press…Odabrao je još dve utakmice, ali sa Ostrva. U pitanju je engleski Čempionšip, dueli, ASTON VILA – BRENTFORD, odnosno STOUK – VIGAN. Vila i Brentford imaju po sedam bodova, bez poraza su. Domaći su na poslednjih pet utakmica četiri puta slavili i samo poslednji duel su remizirali. Gosti su bili uspešniji od Šefilda, a pomalo začuđujuće imaju bolji međusobni skor u odnosu na Vilu, 0:2:2. Kod drugog para sa Ostrva Stouk ima dva remija i poraz, gosti do sad imaju sva tri znaka. U svojim poslednjim prvenstvenim utakmicama rivali su odigrali nerešeno, po 2:2. Istorija je ujednačena 3:8:4.
“Nekako više verujem u istoriju Aston Vile pa igram jedan, iks. Na drugom meču iz Engleske pokušaću sa golovima, gol, gol, uz tri plus”, konstatovao je Branko Rosić prvi Srbin sa Medaljom Britanske imperije za unapređenje odnosa iz kulture dve države.

Kompanija MOZZART pored Humanitarnog tiketa u podne, u kome smo imali 130 dobitnika i donirali 7.673.960, 00 dinara,ima niz društveno odgovornih aktivnosti.

Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 64 košarkaška igrališta. Poslednji tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Usledilo je svečano otvaranje u Nišu u čast još jednog reprezentativca Stefana Jovića. MOZZART – ov karavan stigao je i do Doboja, a promoter je bio srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić.

Slede Kragujevac, Loznica, Tara…i tako idemo do stotog obnovljenog košarkaškog terena!

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra.

MOZZART je podržao i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša.

Kompanija pomaže fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 2121 ENG 2 Aston Villa - Brentford ds 1X 1,38
Sre 21:00 2123 ENG 2 Stoke - Wigan tgg gg3+ 2,00
Sre 21:00 6423 LŠK Ajax - Dynamo Kyiv ki 1 1,65
Sre 21:00 6426 LŠK Videoton - AEK ds 1X 1,59
Sre 21:00 6427 LŠK Young Boys - Dinamo Z. tgg gg 1,80
Ukupna kvota13,03

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Branka Rosića dobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Pišu: Đurđe MEČNIN i Miloš MILIĆ

 

 

 


tagovi

humanitarni tikettiket u podnebet analizasportsko klađenjeBranko Rosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara