Humanitarni tiket u podne: Damir Čakar tipuje za fondaciju Podrži život

Vreme čitanja: 6min | ned. 07.10.18. | 10:52

Fudbaler koji je ostavio dubok trag u Partizanu ubeđen je u pobedu Intera!

Nedeljni MOZZART – ov Humanitarni tiket u podne, 850. po redu, rezervisali smo za Damira Čakara. Mnogi će se složiti da je bivši fudbaler “crno – belih” ostavio izuzetno dubok trag u Humskoj.

Ali krenimo redom…

Izabrane vesti

Damir je karijeru započeo u Rudaru iz Pljevalja i podgoričkoj Budućnosti. Potom je stigao u čačanski Borac koji je u tom periodu imao sjajan tim.

Borac i Čačak su mi ostali u prelepom sećanju. Za Borac sam igrao sezonu i po, dao sam 50 golova i prešao u Partizan. Čačani su me sjajno primili, voleli, bilo je sijaset anegdota, odličnog fudbala, a ja sam od retkih “stranaca” koji su dobili laskavo prznanje sportista grada na Moravi”, priseća se za Mozzart Sport čačanskih dana Čakar.

Vezista, ali i ubojiti napadač Čačak je zamenio srpskom prestonicom. U prvom navratu u Humskoj je boravio tri godine i ostavio veoma dubok trag. Put ga je dalje vodio u Francusku, Sratid, Sutjesku da bi ponovo obukao “crno –beli” dres. Nove tri godine i nove briljantne partije Damira Čakara. Za Partizan Čakar je odigrao 302 utakmice, preko 150 puta se upisao u strelce, a sa Beograđanima je uzeo četiri titule.

Uvek ću se sećati duela sa lisabonskim Sportingom kad smo u Portugaliji dobili sa 3:1. U Beogradu je bilo 1:3 za goste za koje su tad igrali Kristijano Ronaldo, Rikardo Kvarežmo…Eliminisali smo ih nakon produžetaka. Postigao sam i “namestio” jedan gol, a slavnom Ronaldu su to bile prve utakmice na Evro – sceni. Sve u svemu nezaboravno”, podvlači Čakar.

Kad smo pominjali trofeje sjajni fudbaler je dva puta podigao pehar crnogorskog kup takmičenja. Sa Sutjeskom i Mogrenom.

Čakar je tri puta nastupio za tadašnji nacionalni tim. Poslednji put na oproštajnoj utakmici Dragana Stojkovića Piksija.

Naš razgovor sa Damirom je potrajao jer je nekadašnji sjajni fudbaler, ali pre svega kvalitetan čovek, silno želeo da sastavi dobitni plemeniti listić i pomogne fondaciji “Podrži život” na čijem čelu se nalazi njegov Partizanovac Sergej Trifunović.

Evo tiketa Damira Čakara

Plemeniti tiket “majstor za slobodnjake” otvara utakmicom RB LAJPCIG – NIRNBERG. Domaći sastav igra jako kvalitetno u dosadašnjem delu lige. Beleži sve same trijumfe, uz po koji remi. Zahvaljujući tim rezultatima, trenutno se nalazi na solidnom šestom mestu. U goste mu stiže Nirnberg, ekipa igra po principu toplo – hladno. Kada nastupa kod kuće mahom pobeđuje, ali igra na strani je već problem. Naročito je to bilo vidljivo protiv Dortmunda, kada je Nirnberg primio čak sedam golova. Svi u gostujućem sastavu se nadaju da se to neće ponoviti u duelu protiv RB Lajpciga.
,,Smatram da je domaćin favorit, tako da prilično samouvereno igram 1, “.

Iz germanskih zemalja selimo se u jednu romansku. Reč je o Italiji, gde će snagu odmeriti MILAN i KJEVO. S obzirom da ekipa Milana ne igra tako loše, pozicija broj 11 čini se kao nezadovoljavajuća. Da nije bilo silnih remija, situacija bi bila sasvim drugačija. Utakmica protiv Kjeva, ekipe koja se nalazi na poslednjem mestu bez ostvarenog boda prava je prilika da se vežu dva trijumfa. Roseneri su ubedljivi u međusobnom skoru sa “Letećim magarcima”, 25:7:2
,,Ovde je sve jasno, Milan je apsolutni favorit, zato igram prelaz iz jedan u jedan“.

I dalje se zadržavamo u Seriji A, a sledeća za analizu je utakmica SPAL – INTER. Spal već duže vreme ne zna šta je pobeda. Da stvar bude gora, u goste mu stiže odlični Inter. Međutim, iako se Milanezi nalaze u vrhu italijanskog prvenstva, vodeći Juvenstus im beži sa osam bodova prednosti. Već sada se čini da Inter neće moći da napravi iznenađenje i ugrozi neprikosnoveni tim iz Torina. Ipak, ostaje borba za jednu od pozicija koje vode u Ligu šampiona. 
,,Verujem da ne grešim što pokušavam sa dvojkom na Inter“.

Na redu su  poslastice sa Ostrva. Prva od njih biće derbi LIVERPUL – MANČESTER SITI. Meč koji svi fudbalski zaljubljenici željno očekuju. Timovi dele prvu poziciju sa 19 osvojenih bodova, uz skor 6:1:0. U dosadašnjem delu Premijer lige, oba rivala su primila veoma mali broj golova, svega tri. U prošlom kolu Liverpul je remizirao sa Čelsijem. Konačan rezultat bio je 1:1. ”Građani” u pobedničkom raspoloženju ulaze u ovaj okršaj, pošto su u kolu koje je za nama bili bolji od Brajtona i pobedili sa 2:0. Prošle sezone ova dva kluba su se sastala četiri puta, od toga dva puta u Ligi šampiona. “Crveni” su u tim okršajima bili uspešniji, izuzev prvog susreta u okviru domaćeg prvenstva, kada je Siti slavio sa ubedljivih 5:0. Videćemo kakav ishod će nam doneti ovaj susret, ali jedno je sigurno. Biće to pravi spektakl pun lepih i atraktivnih poteza.
“Mislim da je najbolja kombinacija iks, dva uz gol, gol”.

I za kraj Damir je ostavio duel FULAMA i ARSENALA. Domaći imaju pet, a Tobdžije deset poena više. Arsenal je u furioznoj seriji u Premijer ligi, niže ubedljive trijumfe. I na utakmicama Fulama pada dosta pogodaka. Čakar očekuje da će naši u Fulamu igrati otvoreno, ali blagu prednost daje gostima.
“Verujem u kombinaciju, iks, dva uz dosta golova, tri plus”.

Čakar redovno prati sve MOZZART – ove društveno odgovorne aktivnosti i redovni je čitalac našeg portala.

Veliki odjek u javnosti izaziva MOZZART - ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 66 košarkaških igrališta. MOZZART – ov karavan stigao je i do Doboja, a promoter je bio srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić. Ovih dana otvoreni su tereni i u Banja Luci, tzv. “MOZZART Arena”. Promoteri su bili Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić.

Nedavno smo stigli i do Ljubovije. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je presekao vrpcu na 65. obnovljenom košarkaškom  igralištu u “produkciji kompanije MOZZART.

Ponosni smo i na akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša.

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kada smo kod košarke, pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. I čačanska Gimnazija je dobila pet televizora. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Kompanija  je podržala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Humanitarni tiket u podne, koji priređuje kompanija MOZZART, dobio je 135. plemenitog kladioca kome je “prošao” dobrotvorni listić. Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović neurohirurg, Duško Nikolić i Ivica Šurjak.  Dakle, 24 člana kluba 100.000.

Donacije su otišle na preko 60 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti donacije ka Republici Srpskoj.

Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Bitna informacija upravo za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg poznatog gosta Damira Čakara dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za decu i omladinu sa težim i kombinovanim smetnjama Moja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 13:00 2016 ENG 1 Fulham - Arsenal kmb X2&3+ 1,78
Ned 17:30 2018 ENG 1 Liverpool - Man.City kmb X2&gg 2,25
Ned 15:00 1019 ITA 1 Milan - Chievo pk 1-1 1,77
Ned 20:30 1024 ITA 1 Spal - Inter ki 2 1,60
Ned 18:00 3012 NEM 1 RB Leipzig - Nurnberg ki 1 1,48
Ukupna kvota16,79


* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama


PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketDamir Čakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara