Humanitarni tiket u podne: Jovica Arsić tipuje za leskovačku školu za osnovno i srednje obrazovanje “11. oktobar”

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.04.18. | 12:00

Trener koji je sa Borcem stigao do velike pobede nad Zvezdom odigrao je dvojku na Sevilju!

Petak i novi plemeniti listić, 687. po redu, rezervisali smo za trenera Jovicu Arsića. Od skoro strateg košarkaša Borca pod čijom su palicom Čačani ostvarili istorijsku pobedu nad Crvenom zvezdom. Utisak je da smo pogodili tajming Arsićevog gostovanja u Humanitarnom tiketu.

Kao i svakog dana kompanija MOZZART obezbeđuje 10.000 dinara za sastavljanje dobrotvornog listića. Jovica se potrudio da napravi dobitnu kombinaciju, a potencijalni dobitak usmeriće za pomoć leskovačkoj školi za osnovno i srednje obrazovanje “11. oktobar”.

Izabrane vesti

 U plemenitom tiketu imali smo ukupno 116 poznatih ličnosti sa dobitnim kombinacijama. Kompanija MOZZART je samo u ovoj akciji na preko 50 adresa donirala ravno  6.664.560,00 dinara.

Pored Humanitarnog tiketa naša kompanija ima niz društveno odgovornih akcija. Poseban odjek izazvala je akcija “100 terena za jednu igru” koja se nastavlja svečanim otvaranjem još dva terena. Akcija kreća od Beograda, tačnije Ade.

Oko 1.000 televizora donirano je bolnicama i školama, poslednjih 400 je usmereno za VMA i ostale vojne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Postali smo i generalni sponzori studentskog sporta na BU.

Pomažemo fondacije “Budi human”, “Podrži život”, paraolimpijce, košarkaše u zemlji i regionu, što i priliči regionalnom lideru u našoj branši,  rukometaše, vaterpoliste, borilačke sportove, subotičku “Kolevku”, bili smo učesnici akcije “Bitka za bebe”…

Jovici želimo puno humanitarno – kladilačke sreće!

ODIGRAJ JOVICIN TIKET

Naš  gost je plemeniti tiket odlučio da započne utakmicom francuske Lige 1, Monpelje – St. Etjen. Domaćin je u poslednja tri kola zabeležio dva poraza uz jedan remi. Na taj način značajno se udaljio od mesta koje vodi u Evropu. S druge strane, St. Etjen je u daleko boljoj formi. Već duže vreme ne zna za reč poraz, tako da mu Nica beži samo jedan bod. Moraće Zeleni da se dobrano pomuče do kraja sezone ako žele da uđu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

,,Za početak ću odigrati X, mislim da je realno“, kaže za Mozzart Sport Jovica Arsić.

Iz Francuske prelazim u Nemačku, gde će snage odmeriti Hofenhajm i Hanover. Hofenhajm tokom čitave sezone igra jako dobro, i zasluženo se nalazi u vrhu tabele u Bundesligi. Naravno, tu je par ekipa u opticaju koje mogu da eventualno ugroze ,,Hoffe“, ali svakako da ovi to neće dozvoliti. U ovom kolu goste Hanover, tim koji ne briljira. Ali za utehu navijačima je činjenica da su praktično osigurali igranje u najelitnijem takmičenju države i naredne godine.

,,Ove je sve jasno, igram jedinicu na Hofenhajm“.

Humanitarni tiket nastavljam utakmicom iz španske lige, Levante – Sevilja. Domaći tim je opterećen velikim brojem povreda, tako da trener Fernandez ima mnogo poteškoća da sastavi konkurentan sastav. Uzgred, Žabe su uspele da se trgnu i da vežu dva trijumfa, tako pobegavši iz zone ispadanja. Sevilja u domaćem prvenstvu igra jako loše. Očigledno je da im više prijaju evropska takmičenja nego domaća. Ali da bi ponovo izborili igranje barem u Ligi Evrope, moraće da počnu da pobeđuju. Eto, utakmica protiv Levantea lepa je prilika.

,,Verujem u Sevilju i zato pokušavam sa dvojkom“.

Sada ću analizirati jednu utakmicu iz susedstva, iz Bugarske, zemlje u kojoj sam dugo radio kao košarkaški trener. Reč je o meču Vereje i Ludogoreca. Ako se pogleda broj osvojenih bodova ove godine, očigledno je da se razlika u kvalitetu ogromna. Ludogorec je suvereno prvi, i male su šanse da ga CSKA ugrozi. Ipak, deset bodova je zaista mnogo.

,,Sada ću se oprobati sa 3+, smatram da će biti viđena barem tri pogotka“.

Za kraj dobrotvornog tiketa odlučio je da tipuje na meč Aberdin i Harts. Aberdin je uz Rendžerse jedini koji iole parira i prati ponovo neprikosnoveni Seltik. Kako sada stvari stoje, domaćin ima izgledne šanse da ostane treći i tako zaigra u Ligi Evrope na jesen. U goste mu dolazi Harts, ekipa koja igra po principu toplo-hladno, i koja ne bi trebalo da mu predstavlja veliki zalogaj.

,,Na kraju ću odiigrati keca, nema tu previše razmišljanja“, konstatovao je Arsić uz naše podsećanja o trenerskoj karijeri.

Jovica Arsić je u Srbiji trenirao Zdravlje, sa kojim se svojevremeno posebno istakao i dokazao, zatim Lavove 063 i Vojvodinu. Vodio je klub Čerkaski u Ukrajini, a bio je i u bugarskom košarkaškom klubu Lukoil od 2009. do kraja 2011. godine, a potom ponovo u sezoni 2014/15. Od 2007. do 2009. godine bio je selektor košarkaške reprezentacije Makedonije (postavljen 26. juna 2007. godine) i vodio je tim na Eurobasketu 2009.

Arsić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije kao pomoćni trener Svetislavu Pešiću u Istanbulu 2001. godine osvojio zlato, a sa Zdravljem igrao finale Kupa SR Jugoslavije 2000. godine. Kao selektor odveo je reprezentaciju Makedonije na Evropsko prvenstvo, a sa Lukojlom je dva puta bio šampion Bugarske.

Na pitanje zašto je prihvatio ponudu čelnih ljudi Borca Jovica Arsić je po dolasku u Čačak izjavio da su renome kluba i neverovatna čačanska publika doneli prevagu:
,,Prosto rečeno, Čačak je košarkaški grad. Imam pozitivne emocije u vezi ovog grada, i poštovanje prema istoriji i renomeu Borca. Takođe, imao sam priliku da vidim i osetim kakvu atmosferu čačanska publika pravi u košarkaškom hramu kraj Morave. Zaista neverovatno”.

Krenuo je trijumfima, jedan je baš značajan, nad velikom Zvezdom!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Jovice Arsića, dobitak će biti doniran i za Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drina, Fojnica u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:00 1208 BUGPF Vereya - Ludogorets ug 3+ 1,25
Pet 21:00 4002 ŠPA 1 Levante - Sevilla ki 2 2,00
Pet 20:45 2413 ŠK1PF Aberdeen - Hearts ki 1 1,50
Pet 20:45 5006 FRA 1 Montpellier - Saint-Etienne ki X 3,10
Pet 20:30 3007 NEM 1 Hoffenheim - Hannover ki 1 1,33
Ukupna kvota15,46

***kvote su podložne promenama


tagovi

Jovica ArsićKK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara