Humanitarni tiket u podne – Saša Dončić tipuje za Savez osoba sa invaliditetom u Smederevu

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.06.18. | 11:09

Košarkaš, trener i otac Luke Dončića očekuje Francusku i Urugvaj u četvrtfinalu Mundijala

Današnjii gost Humanitarnog tiketa u podne je bivši košarkaš, trener, Saša Dončić, inače, tata planetarno poznatog košarkaša Luke Dončića.

Znamo da je Luka, sa svojih 19 godina, dao veliki doprinos reprezentaciji Slovenije u pohodu na evropsko zlato, Realu u poslednjem osvajanju Evrolige, kao i titule u španskom šampionatu… Nedavno, postalo je poznato gde će nastaviti karijeru. Kao treći pik odabran je od strane Atlante, ali je odmah  trejdovan u Dalas. To je bila i jedna od želja Lukinog tate, jer nam je objasnio da u Dalasu poštuju igrače iz Evrope. Naravno, zbog Dirka Novickog koji je u Maveriksima ostavio dubok trag.

Izabrane vesti

Dončić je rođen u Sloveniji, ali njegovi vode poreklo sa Metohije. Košarka je bila Sašin izbor. Pokušao je da se dokaže u Crvenoj zvezdi, ali je bogatu igračku karijeru gradio u drugim klubovima. Sa Heliosom je uzeo titulu u Sloveniji, potom je uspeh ponovio sa Olimpijom. Sa ova dva kluba stigao je i do tri slovenačka kupa. Sa Ljubljančanima se takmičio i u Evroligi.

Svojevremeno je u kadetskoj reprezentaciji Jugoslavije igrao sa Predragom Drobnjakom, Zlatkom Bolićem, Harisom Brkićem…Reprezentativne nastupe zabeležio je i u seniorskoj selekciji Slovenije. Pored slovenačkih klubova igrao je u Francuskoj. Interesantno, nastupao je i u Slogi iz Kraljeva.

Humanitarni tiket, po želji našeg plemenitog gosta,  započinjemo derbijem eliminacione faze Mundijala, FRANCUSKA – ARGENTINA. Galski petlovi su, opšte je mišljenje, relativno lako prošli grupnu fazu. Već nakon dva kola rešili su pitanje prolaska dalje. Doduše, remi protiv Danske samo je upozorio izabranike Didije Dešana da u nastavku prvenstva neće biti ni malo lako dostići najviše domete. S druge strane, Argentinci su prošli kroz iglene uši. Posle dve utakmice bili su na ivici ponora. Sramni poraz od Hrvatske ostavio je snažan utisak na fudbalsku publiku u Rusiji, ali i svetu. Međutim, Mesi i družina su u poslednjoj, odlučujućoj utakmici pokazali koliko vrede, tako se spasivši velike bruke i sramote. Sve u svemu, jedno je sigurno, meč Francuske i Argentine biće praznik fudbala.
Tiket ću započeti jedinicom na Francuze, jer verujem u njih, igraju bolji fudbal“.

Pozabavićemo se još jednom utakmicom osmine finala Svetskog prvenstva, susretom URUGVAJ - PORTUGALIJA. Osvajač čuvenog prvog Mundijala u Montevideu, reprezentacija Urugvaja, ostavila je pozitivan utisak na gledaoce širom planete. U tri utakmice u grupi ostvarila je isto toliko pobeda. Naročito je bila kvalitetna protiv domaćina Rusije. Za raziku od južnoameriče reprezentacije, aktuelni evropski šampion, Portugalija, nije ostavila sjajan utisak. Da su Iranci u završnici meča imali više sreće, moglo se desiti da Ronaldo i njegov tim ispadnu već u grupnoj fazi. Ipak, na jedvite jade su prošli, i sada ih očekuje velika i teška borba protiv odličnih Urugvajaca. Ako pomenuti budu imali svoj dan, Portugalcima se ne piše dobro.
Očekujem da će Urugvajci ponovo biti u elementu, pa igram još jednog keca“.

Posle poslastica sa Mundijala okrećemo se nacionalnim takmičenjima. Prvi na redu je duel irske Premijer Divizije, SLIGO ROVERS – VOTERFORD. Domaćin je nakon loših partija počeo da igra nešto bolje. U prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je u prethodnih pet utakmica samo jednom pretrpeo poraz, uz dva remija i isto toliko pobeda. Voterford igra u istom ritmu, s tim da on poseduje zalihu bodova iz ranijeg perioda, tako da trenutno drži treću poziciju.
„Mišljenja sam da će na ovom meču pasti između dva i tri gola“.

Za kraj današnjeg plemenitog tiketa ostala je utakmica iz Norveške, VOLERENGA – BODO. Ako pogled usmerimo na istoriju prethodnih duela ovih timova, u oko pada činjenica da su poslednja tri meča završena nerešenim rezultatom. A pre tih ,,ikseva” mahom je Bodo odnosio pobedu. Pravo je vreme da Volerenga prekine negativan skor protiv narednog rivala.
„Sada ću ponovo probati keca, smatram da će domaći teren igrati bitnu ulogu”, konstatovao je Dončić senior.

Sašu smo informisali da je naša kompanija samo u plemenitom listiću, uz asistenciju 125 dobitnika, donirala preko sedam miliona dinara na više od 50 adresa u Srbiji. Tačno, 7.160. 860, 00 dinara, a poslednji dobitnici bili su Deki Stanković i Saša Ilić. Ne smeju se zaboraviti ni donacije koje su usmerene ka Republici Srpskoj.

Pored dobrotvornog tiketa MOZZART ima niz društveno odgovornih aktivnosti.

Ponosni smo na akciju „Sto terena za jednu igru“ u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 60 košarkaških terena. Poslednje je otvoreno, u čast srpskog reprezentativca i igrača Minesote, Nemanje Bjelice, u bloku 70.

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU. Donirao je više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Učestvovao je u akciji “Bitka za bebe”. Bio je naslovni sponzor KLS – a, član sponzorskog pula ABA lige, sponzor je čačanskim košarkaškim klubovima Borac i Železničar…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije, akcija se zove “Novi dresovi za nove šampine”. Preko 50 klubova je dobilo našu opremu.

Pomažemo fondacije „Podrži život“, „Budi human“, subotičku „Kolevku“, UDUS, NURDOR, Život…

Jedna od poslednjih aktivnosti, čiji su promoteri Dejan Stanković i Saša Ilić, je akcija “Milion razloga za gol” u kojoj je MOZZART, sa po million dinara, nagradio svaki gol Orlova na Mundijalu. Donacije su otišle za fondaciju “Zajedno za život” odnosno ka udruženju NURDOR.

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Saše Dončića dobitak će biti doniran i za Zavod za slepe i slabovide Budućnost, Derventa. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 5601 NOR 1 Valerenga - Bodo ki 1 1,80
Sub 20:45 2575 IRS 1 Sligo - Waterford ug 2-3 1,95
Sub 16:00 7 SP France - Argentina ki 1 2,50
Sub 20:00 14 SP Uruguay - Portugal ki 1 2,80
Ukupna kvota24,57

PIŠU: Đurđe MEČNIN i Miloš MILIĆ
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tikettiket u podneSaša Dončićbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara