Humska ovakav raspad nije videla 12 godina: Denković rasturio Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.19. | 16:52

Spartak posle preokreta savladao crno-bele, skoro rutinski - 3:1

Ne ide protiv bunkera - ne ide ni protiv ekipa koje se otvore. Žalili su se Partizanovi fudbaleri da im ne odgovara kad se gost u Humskoj 1 zatvori, ukopa pred kaznenim prostorom, da teško stvaraju šanse u pozicionoj igri, prizivali rivala koji neguje fudbal napred, a kad im je takav došao u goste pružili su jednu od najslabijih partija u sezoni za zaborav.

Za razliku od većine superligaša, Spartak je stigao u Beograd s namerom da se nadmeće i tu želju potkrepio toliko ofanzivnim stilom da je, u napadačkom smislu, uradio više i od Bešiktaša i Crvene zvezde jesenas, a daleko nadmašio Radnički koji je pre desetak dana naneo crno-belima, do danas, jedini poraz pred svojim navijačima - 1:3.

Izabrane vesti

Poraz koji ima obrise istorijskog, jer je treći uzastopni u prvenstvu (Nišlije 0:1, Voždovac 0:1, Subotičani 1:3), što se prethodni put desilo u maju 2007. kad je na klupi sedeo Miroslav Đukić, s tim da je on vezao čak četiri neuspeha. Skoro 12 godina kasnije šamar za šamarom kao najbolja ilustracija u kakvoj je dubiozi klub i da su promene potebne na svim nivoima. Ne samo u sportskom sektoru.

Najveći "krivac" za novi neuspeh, koji bi mogao da posluži kao skica cele užasne sezone, bio je Stefan Denković. Mada je u uvodu meča nehotice skrivio jedanaesterac, krilni vezista Spartaka najpre je razmontirao srednji red domaćina sa ovoga puta ispodprosečnim Aleksandrom Šćekićem, usput pravio probleme odbrani prinudnog izgleda posle povrede Nemanje R. Miletića, jednom matirao Vladimira Stojkovića u prvom, u drugom poluvremenu propustio priliku da dokrajči grogiranog protivnika, uzdrmavši prečku, da bi u nadoknadi inicirao akciju kojom je Nemanja Obradović stavio tačku.

I označio početak slavlja svog tima, pošto je Spartak tek iz 32. pokušaja danas prvi put slavio u Humskoj.

Denković, izdanak Omladinske škole Crvene zvezde, plesao je pred očima 3.000 navijača i bio rebus koji bi, stekao se utisak, teško rešio i Zoran Mirković da je ostao, a nije uspeo ni privremeni naslednik na klupi Parnog valjka Žarko Lazetić čak i kad je uveo najvećeg znalca u ekipi Zorana Tošića.

Nije vredelo, jer je osim osim Stefana Spartak imao nadahnutog Dejana Đenića (streca drugog gola), visprenog Nemanju Obradovića, rastrčanog bivšeg Partizanovog đaka Nemanju Glavčića... Sa takvim potencijalom, koji je, ruku na srce, na nivou prosečnog superligaškog tima, slavio je na Topčiderskom brdu a da se maltene nije ni oznojio. Lako, suptilno, rutinski, kako je - u neka davna vremena - to činio Partizan.

Ako je Partizan došao do tačke da igra dobro samo deset minuta, da ne terenu nema žara, da niko ne uspeva da pokrene smislenu akciju, možda je uprava i zaslužila da joj navijači skandiraju da napusti klub, a igrački kadar zreo ne samo za zvidžuke, već totalni remont. 

PARTIZAN – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 1:3 (1:1)

/Rikardo 9 pen - Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+3/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 3000
Sudija: Miloš Milovanović

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić (od 28. Šehović), Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić (od 57. Kosović), Zdjelar, Zakarić, Pantić (od 40. Tošić) – Nikolić, Rikardo.Trener: Žarko Lazetić.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević – Glavčić (od 90. Dunđerski), Maričić – Tufegdžić (od 68. Mladenović), Đenić (od 83. Đorđević), Denković – Obradović. Trener: Predrag Rogan.

SUPERLIGA - 27. kolo

Petak
OFK Bačka - Dinamo Vranje 5:1 (4:0)
/Bjeloš 31, Makarić 35, 45, Pavišić 43. autogol, Pantić 60 - Mitrović 90. penal/

Subota
Zemun - Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Pankov 83/

Partizan - Spartak Subotica 1:3 (1:1)
/Gomeš 8 pen - Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+4/
16.00: (1,70) Radnik (3,45) Napredak (4,90)
18.00: (2,65) Mačva (2,85) Proleter Novi Sad (2,85)

Nedelja
16.00: (3,10) Vojvodina (3,00) Čukarički (2,35)
17.00: (15,0) Rad (7,00) Crvena zvezda (1,15)
18.00: (1,80) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (4,40)

*** kvote su podložne promenama

FotoStar Sport


tagovi

Stefan DenkovićNemanja NikolićŽarko LazetićRikardo Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara