Odo ja sad...
Odo ja sad...

I Ajaks ljut na Mina Rajolu! Klajvert je razlog, Murinjo krivac?

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.05.18. | 21:52

Edvin van der Sar nije srećan čovek

Milanovi navijači su bili spremni da ga prebiju zbog svega što im je preriđivao sa Đanluiđijem Donarumom. Englezi su se čudili koliko je Mino Rajola izvukao para Mančester junajtedu za Pola Pogbu,  još više kada je Pep Gvardiola rekao da kontroverzni agent francuskog vezistu nudi velikom gradskom rivalu i treneru sa kojim je odavno na ratnoj nozi. Već neko vreme se spekuliše i da Real i Bajern ni po koju cenu ne žele da sarađuju sa njim. A sada se i Ajaks naljutio na Rajolu.

Tačnije legendarni Edvin van der Sar, sada u ulozi generalnog direktora slavnog amsterdamskog kluba. A sve zbog 19-godišnjeg krilnog fudbalera Džastina Klajverta, sina nekadašnjeg Van der Sarovog saigrača Patrika Klajverta.

Izabrane vesti

Rajola je jednostavno procenio da je Klajvert prerastao Erediviziju. Ajaks odavno više nije ono što je nekad predstavljao na evropskom tlu. Ugovor mu ističe sledećeg leta, a uporno odbija da potpiše novi. Ostane li čvrst u tom stavu Ajaksu neće preostati ništa drugo no da ga proda ovog leta.
Razgovaramo već 10 meseci. I mislim da smo rekli sve što smo imali“, kaže Van der Sar ne krijući ko stoji iza neuspešnih pregovora.
Teško je sačuvati ga. Njegov menadžer (Mino Rajola, prim.aut) ga vuče ka odlasku. Šteta, jer nije naša namera da prodajemo igrače sa 18 ili 19 godina. To nije Ajaksova filozofija“, dodao je.

Sam fudbaler odbija da kaže nešto konkretno o svojoj budućnosti, mada je naveo da je odluku već doneo. Holandski mediji podsećaju da su se za Klajverta ranije interesovale i evropske velesile poput Barselone i Mančester junajteda. Čini se ipak da u ovakvoj Barseloni za njega ne bi bilo mesta. Old Traford? Nije nemoguće mada i tamo teško da bi imao garantovanu minutažu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džastin KlajvertMino RajolaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara