Bokini navijači
Bokini navijači

I još malo o patološkoj mržnji: Kad sam prešao iz Boke u River zapalili su mi kuću dok su roditelji bili unutra

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.12.18. | 16:27

E, zato se finale Kopa Libertadores igra u Madridu, a ne u Buenos Ajresu

Huan Roman Rikelme je to lepo opisao: “Najskuplja prijateljska utakmica u istoriji fudbala”. Eto koliki je put prevalila “utakmica veka” u razmaku od samo nedelju dana. Rikelme je umeo i da objasni zašto revanš finala Kopa Libertadores između Rivera i Boke gubi na značaju sada kad se igra u Madridu, a ne na Monumentalu.
Ima nekih stvari koje su samo naše, kao argentinsko pečenje, mate čaj, dulse de leče (lokalna vrsta namaza) i Superklasiko. I sada su nam ga uzeli. Tužno je to, da dva naša najveća kluba igraju u inostranstvu. Nesumnjivi poraz argentinskog fudbala. Trebalo je to da bude naša žurka. Igrati u Madridu je besmisleno. Nadam se da će Boka pobediti, ali iskreno mislim da se finale igra samo da bi neko mogao da ode na Svetsko klupsko prvenstvo. Bio sam uzbuđen zbog mogućnosti da River postane šampion na Riverovom terenu i da će oni to morati da poštuju. Ovako, to se neće desiti”, rekao je čuveni Rikelme u razgovoru za radio Mitre.

Međutim, posle napada Riverovih navijača na autobus sa Bokinim fudbalerima održavanje utakmice na Monumentalu jednostavno nije bilo moguće. Argentina je kao država ispala smešna. Mada nije lako kontrolisati toliku strast. U pomoć priskače legendarni Oskar Ruđeri. Dobro zna o čemu priča, jedan je od retkih igrača koji su igrali i za River i za Boku, kasnije i za Real, organizatora nedeljnog “superfinala”.
Igrao sam i za River i za Boku i imao sam sjajne trenutke i u jednom i u drugom timu. Međutim, kada sam prešao iz Boke u River zapalili su mi kuću dok su mi roditelji bili unutra”, rekao je Ruđeri i zapanjio novinare španske radio stanice Onda Sero.

Izabrane vesti

Kako se sve završilo? Drama je bila…
Morao sam da idem kod vođe Bokinih bara bravasa jer je on sve kontrolisao. Rekao sam mu da ovo ne mogu da istrpim. To momci koji ti traže razne stvari dok si igrač i bojiš ih se, jer prete da će naškoditi tvojoj porodici”.

Bilo, prošlo, ne ponovilo se. Da se vratimo na fudbal, ko dobija u nedelju?
River možda igra bolje, ali Boka je efikasnija i može da postigne gol ni iz čega”, smatra Ruđeri.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Boka juniorsRiver PlejtKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara