I Oman ispisao istoriju, Liban pred nemogućom misijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 16:24

Ekipa Pima Vrebeka igraće u osmini finala Azijskog kupa

I Oman je ispisao danas istoriju tamošnjeg fudbala, upisao trijumf nad Turkmenistanom od 3:1 i u poslednjem kolu obezbedio prolaz u osminu finala Azijskog kupa kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija. Ovo je najveći uspeh tamošnjeg fudbala, a posle tri neuspešna učešća na kontinentalnoj smotri najboljih konačno su se domogli druge faze.

Ovom pobedom reprezentacija Pima Verbeka dovela je Liban u nemoguću poziciju pa mu je za prolaz u drugi krug potrebna pobeda od čak četiri gola razlike nad jednom od najgorih ekipa na turniru Severnom Korejom. Ta utakmica počinje u 17 časova.

Izabrane vesti

Što se tiče popodnevnog programa Oman je poveo sjajnim golom iz slobodnjaka Ahmeda Kanoa u 20. minutu, ali je Turkmenistan uzvratio preko Anardudjeva u samom finišu prvog pluvremena.

Dugo je selekcija iz republike bivšeg SSSR-a odolevala u nastavku, ali je popustila pred ofanzivom Omana koji je u završnici golovima Al Gasanija u 84, Al Musalamija u 93. minutu overio prolaz u osminu finala Azijskog kupa.

U drugom meču današnjeg programa, derbiju za prvo mesto u grupi F, Japan je savladao Uzbekistan sa 2:1 i overio prvo mesto u sa sve tri pobede. Blistali su Jošinori Muto i Cukasa Šjotani koji su postigli golove za Samuraje, dok je na drugoj strani sjajni Eldar Šomurodov postigao utešni pogodak za Uzbekistan.

Sa četiri pogotka napadač Rostova je drugi strelac na turiniru iza Almoeza Alija iz Katara (pet komada), pa će njegova forma dobro doći selekciji Uzbekistana uoči okršaja sa Australijom koji ih očekuje u osmini finala.

Inače, već znamo neke parove osmine finala, pa ćemo tako od 20. januara kada počne nokaut faza gledati okršaje: Tajland - Kina, Jordan - Vijetnam, Južna Koreja - Bahrein, UAE - Kirgistan i Australija - Uzbekistan. Preostali parovi biće poznati nakon utakmica poslednjeg kola u grupi E. 

AFC AZIJSKI KUP - 3. kolo

Četvrtak

GRUPA E

17.00:  (1,40) Liban  (4,40)  Severna Koreja (7,25) 
17.00:  (2,80) Saudijska Arabija  (2,65)  Katar (2,90) 

*Kvote su podložne promenama

GRUPA F

Oman - Turkmenistsan 3:1 (1:1)
/Kano 20, Al Gasani 84, Al Musalami 90+3 - Anardudjev 41/ 

Japan - Uzbekistan 2:1 (1:1)
/Muto 43, Šjotani 58 - Šomurodov 40/

 

Tabela trećeplasiranih selekcija:

FotoReuters


tagovi

Azijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara