I pse ubijaju zbog fudbala, zar ne!?

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 16:13

Ruska udruženja za zaštitu životinja biju bitku protiv nerazumne odluke gradova u kojima se održava SP da eutaniziraju lutalice umesto da to reše na civilizovaniji i humaniji način

Problem pasa lutalica nije samo svojstven za Srbiju, on je odraz sistema koji više ne funkcioniše, kao i sveopšto gubljenje čovečnosti, humanosti u tim, moralno razorenim državama. Kada vidite pse lutilice u nekom mestu jasno je da je u pitanju javašluk i nerad gradskih vlasti, ali i izbegavanje problema.

Godine zanemarivanja dovele se, ne samo srpske gradove i njihove stanovnike do  velikih neprilika. Što zbog "sukoba pasa i građanstva" što zbog, kako smo već rekli, nehumanog postupanja prema živim bićima. Kako je kod nas, verujete da je tako i u Rusiji.  Ako ne i gore. Sličan mentalitet, slično i (glupo) rešenje. A ono je da se pobiju svi psi-lutalice ne bi li se sprečilo da ometaju navijače da uživaju u Svetskom fudbalskom prvenstvu "bez bojazni".

Izabrane vesti

Katastrofalno, divljačko rešenje diglo je na noge mnoge udruženja za zaštiti životinja u Rusiji, kao i milione vlasnika pasa u nameri da se zaustavi divljački pokolj. Što je još gore, otkriveno je da se tenderi za uklanjanje pasa-lutalica dele po partijskoj liniji (opet isto kao kod nas) i da se za te akcije obezbeđuju vrtoglave sume. Najgore od svega je što se ponavlja situacija iz Sočija pred ZOI 2014, te su čak i pojedine državne službe počele da se interesuju šta se zapravo dešava u ovom lovu na nesretne pse.

Naravno, ovo je još jedan autogol Rusije u njenoj pripremi za najveću fubdalsku smotru na svetu, te se sve više javlja bojazan da mi šampionat mogao da doživi veliki fijasko. Neke države, pre svih Engleska već pominju bojkot SP u Rusiji zbog političkih ubistava.

Humanost jednog društva ogleda se u tome kako se odnosi prema najslabijima i nezaštićenima, a jasno je da naše i rusko nažalost ne pripada toj kategoriji.

foto: Shutterstock


tagovi

rusija 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara