Park Prinčeva (©Shutterstock)
Park Prinčeva (©Shutterstock)

I PSŽ upao u finansijski problem: U Januaru mora da zaradi 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 12:28

Da bi poravnao stanje u knjigama pred UEFA inspekciju

Ima Pari Sen Žermen novca kao pleve, nema problem što se toga tiče, ali opet ima - finansijski problem.

Sve jasno, muka koja muči Parižane pred januarski prelazni rok je finansijski fer-plej, da se poravnaju knjige pred narednu UEFA kontrolu. A, kako piše Ekip, neće to ići tako lako...

Izabrane vesti

PSŽ je letos imao impresivan prelazni rok što se tiče dolazaka: ugovore sa francuskim gigantom potpisali su Lionel Mesi, Serhio Ramos, Đanluiđi Donaruma, Ašraf Hakimi i Žoržinjo Vajnaldum. Većina je došla bez obeštećenja, ali za masivne plate, koje bi teško dobili bilo gde drugo.

Ali, gledajući da se pojača što bolje, PSŽ je zanemario zaradu od prodaje igrača. Inkasirao je u junu samo 9.000.000 evra, a prvobitni plan kluba je bio neuporedivo ambiciozniji – 180.000.000 evra.

Da bi se knjige sredile, PSŽ mora kako zna i ume u zimskom prelaznom roku da proda igrače za sumu od oko 100.000.000 evra! U protivnom će vlasnici iz Katar Sport Investmenta morati da utope svoj novac na klupski račun da bi se Sveci spasli kazni od strane UEFA.

I da nije te pretnje, PSŽ je u situaciji da mora da se oslobodi nekih igrača, jer troši ogroman novac na plate fudbalera. Prva dvojica koja su viđena na izlaznim vratima u januaru su Mauro Ikardi, za kojeg se interesuju klubovi iz Italije, ali u opciji pozajmice sa kupovinom na leto, kao i Rafinja, koji je u pregovorima sa Real Sosijedadom.

Igrači koji su takođe na neformalnoj transfer listi na Parku Prinčeva su i Julijan Draksler, Abdu Dijalo, Tilo Kerer, Lajvin Kurzava i Serđo Riko. Najviše se, navodno, očekuje od prodaje Kerera i Dijaloa, za koje u Parizu procenjuju da će moći da ih „utope“ za po 25.000.000 evra. 


tagovi

Pari Sen ŽermenMauro IkardiRafinjaTilo Kerer

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara