I šta kažeš Sampaoli, Kabaljero dobro igra nogom?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 21:32

Ispostavilo se - velika greška selektora Argentine

Kada se Argentina još spremala za Svetsko prvenstvo bilo je mnogo rasprava. Kako i ne bi, kada ljudi imaju igrača za dva tima. Na kraju je recimo otpao igrač kalibra Maura Ikardija, a i na golmanskoj crti je bilo dosta neodoumica, što je nama najvažnije za ovu priču. Prvi golman je na kraju postao Vili Kabaljero. Čovek koji je strašno kiksnuo u Rusiji u sudaru sa Hrvatskom i praktično poklonio gol Antu Rebiću večeras za 0:1.

Kako je došlo do toga da on bude na crti Gaučosa?

Izabrane vesti

Posle povrede Serhija Romera, otvorilo se pitanje golmana pred odlazak na Mundijal. Sampaoli je pod strašnim pritiskom javnosti uvrstio na spisak Franka Armanija iz Rivera. Mada, treba i to reći, čak kada govorimo o povredi Romera to treba uzeti sa rezervom jer je lekar reprezentacije rekao Sampaoliju da će Romero biti spreman. 

Ali, pokazalo se da Sampaoli ne veruje ni lekaru niti golmanu Armaniju jer nije moderan tip golmana koji igra nogom i učestvuje u igri?! Cela nacija je skoro bila za Armanija, samo Sampaoli nije. 

I zato se odlučio da mu prva opcija bude veteran Kabaljero koji je debitovao tako što je izrešetan protiv Španije. Verovao je da će mu Kabaljero doneti tu mirnoću u igri u poslednjoj liniji, da je dobar u igri nogom i da mu je potrebna ta vrsta kvaliteta u igri?!

A Kabaljero je napravio najveću grešku u karijeri upravo u igri nogom! Grešku koja je koštala Gaučose jeftino primljenog gola koji nisu smeli da prime. Izgleda da se to ugledanje na Gvardioline principe dobrog igranja nogom kod golmana ovoga puta Sampaoliju nimalo nije isplatilo.

Šta više, žestoko mu se obilo o glavu. Mogao je ipak da gleda ko bolje brani. Možda bi ga to odvelo do boljeg odabira. Ovako... Mogao je samo da crveni u licu kao što je to Kabaljero učinio.

Velika greška Kabaljera, nesmotrena, nefer prema saigračima i zemlji. Velika greška Sampaolija pri odabiru. Pričaće se dugo o tome! Bez obzira na krajnji rezultat Argentine. 

Umesto da gledamo Mesija kako dribla, videsmo Kabaljera...

Foto: Action images


tagovi

Vili KabaljeroHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara