Reprezentacija Švajcarske
Reprezentacija Švajcarske

I Švajcarci imaju svoje dileme: Ko u špic i gde je najkorisniji Džerdan Šaćiri?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 13:58

Polemiku je pokrenuo Otmar Hicfeld

Albansko-srpski odnosi i na glavnim tekstovima u švajcarskim dnevnim listovima. Potenciraju se napisi srpskih medija o Albancima u timu Švajcarske, prenose se i pomirljive izjave naših reprezentativaca. O samom fudbalu vrlo malo, ali ipak i u zemlji naših sutrašnjih protivnika na Svetskom prvenstvu ima čisto sportskih tema koje dominiraju.

Jednu od dve izazvao je legendarni Otmar Hicfeld rekavši da selektor Vladimir Petković greši zbog toga što uporno gura Džerdana Šaćirija na krilo.
Za njega je najbolja pozicija da igra klasiču desetku”, kaže iskusni stručnjak i obrazlaže.
U centru može da čuva loptu, da svojom intuicijom i driblinzima traži prostor i probija protivničku odbrane. Protivnicima je lakše da ga ukoče kada igra na krilu”.

Izabrane vesti

Debatuje se uveliko. Neko smatra da protiv Srbije neće biti toliko prostora na centru, da će Šaćiri na krilu imati više prilika da napadne u situacijama jedan na jedan. Drugi pišu da Švajcarska gubi u organizaciji kada je Šaćiri na krilu, jer je jedini kreativan igrač u ekipi.

Teško ipak da će medijska polemika bilo šta promeniti u Petkovićevim planovima.

Druga polemika vodi se oko napadača. Haris Seferović svakako ne spada u krug vrhunskih napadača. Ali na toj poziciji Petković i nema previse izbora. Mario Gavranović? Nije mnogo bolje rešenje. Nije ni Josip Drmić. U anketama na pojednim sajtovima navijači dižu ruku za 21-godišnjeg Brila Embola iz Šalkea – gotovo 45 odsto njih glasa za njega, samo 13 za Seferovića – ali njegov razvoj je značajno usporen u sezoni 2016/2017 koju je skoro celu propustio zbog povreda.

Ove se vratio, ali više ne ostavlja utisak kao nekada. Samo tri gola u Šalkeovom dresu prošle sezone. Samo 1.101 minut, računajući tu i vreme provedenom u drugom timu kluba iz Gelzenkirhena. Ne obećava mnogo.

Kad se govori o protivniku u glas mediji ističu Sergeja Milinkovića Savića u prvi plan, procenjuju da mogu da ga zaustave ako budu dovoljno agresivni na centru, podsećaju na prekide Aleksandra Kolarova, na visinu zbog koje bi Orlovi mogli da zaprete...

Prekide međutim vide i kao moguću prednost njihove ekipe u napadu. Komentarišu i da nam linije stoje predaleko jedna od druge, pre svega vezni red od odbrane. Štoperski tandem Duško TošićNikola Milenković vide kao ranjiv. Posebno ističu mladog centralnog beka Fjorentine kao metu koju treba napasti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018reprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara