Ibra i Pato na čekanju, Milan zagrizao za napadače Liverpula i tandem Brazilaca

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.12.18. | 10:13

Nekoliko opcija za napad Rosonera

Transfer Zlatana Ibrahimovića je na “stendbaju”, sve je dalja i opcija da se vrati Alešandre Pato, tako da Milan razmišlja o drugim napadačima za januar. Rosonerima je neophodno pojačanje u napadu pored Iguaina i Kutroena, a Ibra je dugo vremena bio prva opcija.

Ipak, Šveđanin još nije postigao sporazum sa Los Anđeles Galaksijem o prevremnom raskidu ugovora ili dozvoli da ode na šestomesečnu pozajmicu u Milan. Amerikanci traže pare za to, Milanu ne pada na pamet da se plaća za dolazak Šveđanina, a Ibra se već odrekao dovoljno novca da bi na kraju finansirao i transfer na San Siro. On gori od želje da se vrati u Milan, ali trenutno nema dgovora sa Amerikancima. Milan mu je ponudio šestomesečni ugovor vredan 2.600.000 evra, Zlatan je to prihvatio, ali nije dobio zeleno svetlo od Amerikanaca. Neko će morati da pristane na finansijsku žrtvu da bi se priča realizovala.

Izabrane vesti

Milanov direktor Leonardo je dao Ibrahimoviću još neko vreme da sačeka rasplet situacije, ali u međuvremenu gleda zamene. Jedna od njih je Alešandre Pato, ali i njegov povratak je sve dalji jer ima ugovor sa Kinezima koji ne žele da ga se odreknu i traže obeštećenje. Milan ni u ovom slučaju ne želi da plaća za transfer.

I tako su neka druga imena izašla u prvi plan. Leonardo je bacio pogled ka Liverpulu i Brazilu. Milanov direktor bi rado ušao u pregovore sa Jirgenom Klopom oko dovođenja nekog od Liverpulovih napadača koji su rezerve. Reč je o Danijelu Staridžu i Divoku Origiju. Englez i dobija neku minutažu, dok je Belgijanac retko i na klupi. Obojica bi da igraju i moguće je da ih Liverpul pošalje negde na pozajmicu. Tu svoju šansu vidi Leonardo.

Ali, postoji i rešenje u Brazilu. Leonardo je poznat kao sjhan pozanavalac fudbalskog tržišta u domovinu, odakle je dovodio kaku, Pata i Tijaga Silvu. Sada je isto uradio i sa vezistom Paketom koji će biti najveće pojačanje Milana u januaru, ali tu nije kraj. Leonardo je zainteresovan i za Fluminenseovog napadača Pedra Giljermea na kojeg su oko bacili Real Madrid i još neki klubovi. Takođe, Leonardo prati i razvoj situacije sa Evertonom iz Gremija koji je više krilni nego centralni napadač, ali bi možda mogao da se uklopi u Gatuzov stile igre. Kao poslednja opcija za pojačanje u napadu se pominje Vinsent Jansen, Holanđanin koji je rezerva u Totenhemu. 

Dolazak Fabregasa je i dalje aktuelan. Čelsi traži 10.000.000 evra za Španca kojem na leto ističe ugovor, Milan nije sreman a palti toliko jer zna da će igrač insistirati na transferu. Ugovor je već spreman: 12.500.000 evra Špancu za dve i po godine. Fabregas je pristao na to i čeka se samo da Čelsi upali zeleno svetlo.

Napadač, Fabregas i dovođenje štopera su Leonardov plan do kraja januara. Za ovu treću poziciju se pominjalo mnogo kandidata. Kao favoriti se ističu Medi Benatija koji je nezadovoljan u Juventusu i Geri Kejhil koji ne igra u Čelsiju, a ugovor mu isiče na kraju szeone.

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Zlatan IbrahimovićAlešandre PatoDivok OrigiDanijel StaridžVinsent Jansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara