Lionel Mesi i Lautaro Martinez (©Reuters)
Lionel Mesi i Lautaro Martinez (©Reuters)

Igra mačke i miša u Karakasu, Argentina se baš razigrala i samlela Venecuelu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 04:00

Sigurna igra i ubedljiva pobeda Albiselesta

Nije se Argentina bog zna kako proslavila kvalitetom igre, ali je trijumf na Kopa Amerika očigledno pogodovao Lionelu Mesiju i društvu jer su se u prvom meču posle odlaska do šampionskog trona baš razigrali i samleli Venecuelu usred Karakasa. Venecuela - Argentina 1:3 (0:1).

Od marta 2019. u Madridu, do septembra 2021. u Karakasu. Protagonisti su isti, Argentina i Venecuela. Te 2019. Lionel Skaloni doživeo je poraz u Mesijevom prvom meču pod njegovom komandom, posle čega je selektor Argentine pretrpeo ozbiljne kritike. U međuvremenu zajedno su pokorili Južnu Ameriku, a Argentina sada igra fudbal s mnogo karaktera i ponosa.

Izabrane vesti

To je Argentina kakvu svi žele da gledaju, uvek i neprestano. Dominantno, sigurno, ubedljivo. Venecuela je videla šampiona Južne Amerike u punom sjaju, a rezultat toga je pobeda koja je komotno mogla da ima još i veću konačnu razliku. Neće ipak niko u argentinskom sastavu žaliti zbog toga. Pobeda je najvažnija, jer se zadržala razlika od bar tri boda u odnosu na najbližu konkurenciju.

Nije od Venecuele očekivalo da pruži bilo šta ozbiljnije, nema tehničke, taktičke, ni timski kvalitet da parira Argentini u punom sjaju. Domaćin je od početka bio fokusiran na argesivnu, defanzivu postavku uz želju da šansu potraži iz prekida ili greške protivnika. U nedostatku onog fudbalskog u redovima Venecuele, pribeglo se ideji da oštrim startovima utera strah među igrače Albiselesta. Takav pristup doveo je umalo do toga da Lionel Mesi ozbiljnije strada. Srećom po njega, užasan start Adrijana Martineza u 29. minutu prošao je bez težih posledica, a Venecuela je više od sat vremena imala igrača manje.

To je Argentini dalo dodatni motiv da krene napred i pokuša da nađe pukotinu ispred gola. Pronašla ju je bukvalno u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Đovani Lo Selso je sakrio loptu od odbrane Venecuele i razigrao Lautara Martineza kome je ostao lakši deo posla - da sprovede loptu u mrežu i upiše se u listu strelaca.

Drugo poluvreme pripalo je "braći" Korea. Prezimenjaci su potvrdili trijumf Argentine posle blickriga sredinom drugog poluvremena. Prvo je novi napadač Intera Hoakin nastavio golgeterski niz na asistenciju Lautara, da bi Anhel Korea potvrdio pobedu tri minuta kasnije. Obojica su u igru ušli istovremeno, tik pošto je prošao prvi čas igre, kada su odmenili Anhela Di Mariju i Đovanija Lo Selsa. Ispostavilo se da je Skaloni napravio odličan potez, a kod oba pogotka argentinski fudbaleri lepo su "promešali" odbranu Venecuele, toliko da se od kratkih i brzih dodavanja lako zavrti u glavi...

Konačni rezultat postavljen je u samom finišu, posle jeftinog penala koji je dosudio Leodan Gonzalez posle starta Papua Gomeza nad Soteldom. Nije ni glavni arbitar prvo bio siguran da li treba da pokaže na belu tačku ili ne, ali posle pregleda snimka ustanovio je da je kontakta za najstrožu kaznu bilo, pa je upravo Soteldo preuzeo odgovornost i “panenkom“ matirao Emilijana Martineza.

Dao je Skaloni večeras šansu Gomezu, Palasiosu i Dibali, Mesi je tražio put do gola, ali mu je golman Farinjez stao na put i sačuvao mrežu od njega. Svakako Argentina se osvetila, a krug je zatvoren. U Madridu je Venecuela slavila istim rezultatom, sada je bio red na šampiona Južne Amerike...

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:1 (0:0)

/Sausedo 83 - Martinez 69/

Ekvador – Paragvaj 2:0 (0:0)

/Tores 87, Estrada 90+5/

Petak

Venecuela - Argentina 1:3

/Soteldo 90+4 penal, Martinez 45+2, H. Korea 71, A. Korea 74/

Čile - Brazil 0:1 (0:0)

/Everton 64/

Peru - Urugvaj 1:1 ((1:1)

/Tapija 25 – De Araskaeta 29/



tagovi

Lionel MesiLautaro Martinezfudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineKvalifikacije za Mundijal 2022Hoakin KoreaAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara