Aleks Teljes (©AFP)
Aleks Teljes (©AFP)

Igra u odbrani, izvodi penale, namešta golove i stiže na Teatar snova do kraja nedelje

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 17:13

Samo da Porto i Junajted utanače visinu obeštećenja za Teljesa

Od neuspele potere za Džejdonom Sančom, preko dovođenja Donija van de Beka, do završnih pregovora sa Portom i Aleksom Teljesom. Britanski i portugalski mediji pišu da će posao sa Portom biti ozvaničen do kraja sedmice jer je ostalo da Mančester Junajted utanači visinu obeštećenja sa portugalskim šampionom.

Brazilac ima otkupnu klauzulu postavljenu na 40.000.000 evra, a čelnici kluba sa Old Traforda rade sve da cenu spuste na 25.000.000. Svesni su pregovaračkog potencijala, jer je 27-godišnjak ušao u poslednju godinu ugovora sa Zmajevima.

Izabrane vesti

Engleski velikan je dogovorio lične uslove sa momkom koji može da pokriva čitavu levu stranu terena. Pini Zahavi je za svog štićenika izboksovao petogodišnji ugovor težak 4.000.000 evra po sezoni. To znači da će nekadašnji igrač Gremija i Galatasaraja na Teatru Snova zarađivati skoro četiri puta više nago što je to činio od 2016. godine kada je stigao na Dragao.

Dolazak Teljesa neće biti nimalo prijatan za Luka Šoa koji je u prošloj sezoni bio prvi izbor Ole Gunara Solskjera na poziciji levog beka, jer Brazilac je ofanzivno mnogo opasniji i potentniji u odnosu na Engleza. Od starta sezone 2017/18 Teljes je bio direktno uključen u 55 prvenstvenih golova na 95 nastupa za Porto. Tresao je mreže rivala 20 puta (14 penala), a nameštao je golove u čak 30 navrata. Poređenja radi u istom vremenskom opsegu Šo je odigrao 64 ligaške utakmice, uz svega jedan gol i četiri asistencije.

Istina, Premijer Liga i portugalska Primeira nisu uporedive po kvalitetu i zahtevnosti, ali Teljes će uskoro dobiti šansu da pokaže da može da briljira i na najvećoj pozornici.



tagovi

Aleks TeljesLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara