Igrao se Simić, Zvezda spremna za PSŽ! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 20:50

Crveno-beli rutinski slavili protiv Napretka iz Kruševca – 3:0

Zvezda je rešila kruševački rebus pred PSŽ! Ekipa koja je stvarala silne glavobolje Vladanu Milojeviću tokom prošle sezone, ove večeri na Marakani je bila samo puki sparing partner. Odlična partija Veljka Simića bila je dovoljna da se „ponište“ svi aduti Milorada Kosanovića, koji su imali 15 – minutni period solidnog izdanja. Sa velikim oscilacijama u igri Napredak je mogao samo da čestita šampionu na još jednoj prvenstvenoj pobedi – 3:0

Igrači Crvene zvezde propustili su prilikuda nabilduju mišiće samopouzdanja uoči duela sa PSŽ-om. Navijači Crvene zvezde, posebno, u prvom poluvremenu, u neverici su gledali kako njihov tim promašuje šanse. Tandem Ebesilio-Simić radio je odličan posao, vezivao u čvor kompletnu postavu gostiju i pripremao šanse Pavkovu i Benu. Ofanzivci Crvene zvezde kao da su želeli da sačuvaju barut za ono što ih čeka za tri dana. Bez kalkulacija igrao je Veljko Simić. Pružio je mladi ofanzivni vezista možda i najbolju partiju od kada je ponovo zadužio dres matičnog kluba. Stalno je bio u akciji, stalno u završnici i blizu gola... Zvezda je delovala mnogo slabije u drugom poluvremenu što je u pojedinim trenucima žestoko ljutilo Vladana Milojevića. Ipak, cilj pred dolazak Parižana je ispunjen.

Izabrane vesti

Mnogo različitih mišljenja ima među navijačima Crvene zvezde oko statusa i igrama Veljka Simića, ali da je nekadašnji član Bazela učinkovit – jeste. Ponovo je Veljko Simić osvetlao Zvezdi trijumfalni put. Pre tri dana u Subotici bio je raspložen za asistencije, a ove noći u Ljutice Bogdana je prvušansu pretvorio u pogodak. Do sedmog gola u prvenstvu Veljko Simić je stigao posle prekide i pada koncentracije tima Milorada Kosanovića. Ostavili su Čarapani samo Dimića na 16 metara od gola Petrovića, usledio je prizeman udarc i vođstvo.

Pravo je čudo kako su Kruševljani sačuvali kožu na travi Marakane u prvih 45 minuta. Gosti su udavljeni visokim presingom Milojevićevog tima. Ostali su bez prabih lopti Vukanović i Alivodić, pa smo na drugom delu terena videli festival lepih akcija i velikih promašaja.

Uz Simića koji je na sitne komade seckao defanzivni poredak Kosanovićevog tima, jako prisutan je bio Lorenco Ebesilio. Ponovo su do izražaja došle plejmejkerske sposobnosti punačkoh Holanđanina. I ne samo to. Odličnim udarcem iz slobodnog udarca Ebesilio je pogodio prečku. Okvir gola pogodio je i Pavkov, a seriju zicera proširio je i El Fardu Ben sporom reakcijom. Štoper gostiju Marinković je uspeo da ga izblokira u poslednjem trenutku.

U pravom stanju hiberancije bili su Čarapani. Ukočeni pokretljivom igrom Zvezdinog manvera, Napredak je uspeo da veže nekoliko smislenih pasova tek u finišu prvog poluvremena. Kao da je povreda Ndijajea u 12. minutu dodatno ukočila Kruševljane koji su jedinu šansu imali u finišu prvog poluvremena. Posle odlične akcije Nemanje Petrovića, Alivodić je mogao i morao bolje.  Neometan sa 16 metara šutirao je pored gola.

Nastavak je doneo drugačiju sliku. Napredak je pomerio linije tima, svestan da nema više šta da čeka. Uzeli su loptu Kruševljani domaćinu, bilo je pokušaja... Ali do gola je ponovo stigla Crvena zvezda. I to iz nehata. Na nabačenu loptu Bena iz kornera nespretno je reagovao Dušan Veškovac. Naletao je na loptu i pogodio sopstvenu mrežu. Bio je to kraj svih neizvesnosti.

Do kraja meča Ben je popravio statistiku još jednim golom posle izgubljene lopte Baha.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 3:0 (1:0)

/Simić 13, Veškovac 61ag, Ben 79/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 4.500

Sudija: Aleksandar Vasiić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović– Gobeljić, Stojković, Degenek,  Rodić – Jovančić (od 62. Jovičić), Krstičić – Ben (od 62. Marin), Ebesilio,Simić – Pavkov (od 75. Boaći).

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Marinković, Ne. Petrović - Baha (od 81. Eskić), Kostić - N'Diaje (od 12. Rušević), Vulić, Vukanović - Alivodić (od 78. Zec).

SUPERLIGA - 20. kolo:

Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0)
/Simić 13, Veškovac 60 ag, Ben 80/

Nedelja:
13.00 (4,40) Dinamo V. (3,30) Voždovac (1,82)
13.00 (2,00) Mačva (3.05) Radnik (4,00)
13.00 (1,20) Radnicki (5,80) Spartak S (13,00)
13.00 (2,75) Zemun (2,75) Mladost (2,85)
17.00 (3,45) OFK Bačka (3,00) Vojvodina (2,20)
17.00 (2,80) Proleter NS (2,95) Čukarički (2,60)
17.00 (9,00) Rad (4,40) Partizan (1,35)


tagovi

veljko simićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara