Saša Ilić (©Starsport)
Saša Ilić (©Starsport)

Ilićev CSKA u prilici da se iskupi navijačima i preuzme prvo mesto od Ludogoreca

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.07.22. | 09:48

Armejci dočekuju Černo More u ponedeljak od 19.30 časova, u poslednjem meču 3. kola bugarskog šampionata

Nije dobro, nije ni tako loše – tako bi otprilike mogla da glasi početna ocena rada Saše Ilića na klupi CSKA iz Sofije. Bivši trener Čukaričkog posle prva tri meča još ne zna za poraz, ali ima i samo jednu pobedu, pa su navijači najtrofejnijeg bugarskog kluba oprezni kada pričaju o očekivanjima od ove sezone. Pomalo nenadano, zbog kiksa Ludogoreca u petak, Armejci imaju priliku da poprave malo raspoloženje i preuzmu lidersku poziciju, ukoliko ubedljivo savladaju Černo More u ponedeljak od 19.30 časova, u poslednjoj utakmici 3. kola šampionata.

Debitovao je Ilić idealno, pobedom nad Ardom sa 3:0. Maurisio je bio najzaslužniji za ubedljiv trijumf, postigao je sva tri gola, mada vredi napomenuti da je rival ostao sa igračem manje još pri rezultatu 0:0.

Izabrane vesti

Posle toga je međutim srpski trener morao da počne da razmišlja i o Evropi, a to je iskoristila Lokomotiva iz Sofije, koja je uzela CSKA bod prošlog vikenda – 1:1. Mogla je i više, vodila je sve do 90. minuta, kada je Brajan Moreno Alvarez doneo izjednačenje.

Prvo pravo razočaranje, za koje Armejci iz Sofije sada moraju da se iskupe navijačima, zabeleženo je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Bugari su bili favoriti protiv Makedonije Đorče Petrov, ali ni pored toga što su imali igrača više čitavo drugo poluvreme nisu uspeli da zatresu mrežu rivala u Skoplju. Ostalo je 0:0, pa će prolaz u narednu rundu morati da traže sledećeg četvrtka pred svojim navijačima. U 3. kolu bi im rival bio bolji iz duela Sent Patriksa i Mure (prvi meč 1:1).

19.30: (2,05) CSKA Sofija (3,05) Černo More (3,80)

Da vlada nezadovoljstvo među navijačima pokazuje i saopštenje kluba pred duel sa Černim Morem. Pozvani su navijači da u što većem broju kupe sezonske ulaznice, uz obrazloženje da je već prodato više nego prošle godine. Da je zaista tako, da vlada neka euforija za ekipom koja je prošle godine igrala u grupnoj fazi Lige konferencije (osvojila jedan bod u grupi sa Romom, Bode/Glimtom i Zorjom), ne bi bilo potrebe za bilo kakvim apelima i pozivima.

Naporna nedelja je ispred nas. Ne možemo bez vas! Nabavite svoju sezonsku kartu. Mnoga crvena srca su već to uradila, nadmašivši broj prodatih ulaznica za prošlu sezonu. Samo zajedno možemo da budemo jaki”, navodi se u saopštenju.

Dobra vest po Ilića je ta što se Georgi Jomov oporavio od povrede. Krilni napadač nije igrao još od 19. maja, kada je povredio skočni zglob. Tokom prethodne nedelje je odradio sve treninge sa ekipom, mada to ne znači da će odmah da bude starter. Svakako, dobiće tokom ove nedelje neke minute.

CSKA je tokom prethodnih dana raskinuo ugovore sa dvojicom igrača koji nisu uspeli da se nametnu Iliću, Holanđaninom Janikom Vildshutom i Joanom Baijem. Obojica su već pronašli nove klubove, Vildshut će igrati u Oksfordu, a Bai u francuskom drugoligašu Bastiji. Traži se rešenje i za Federika Varelu.

Očekuje se da večeras starter ponovo bude doskorašnji vezista Spartaka iz Subotice Lazar Tufegdžić. Ovaj 25-godišnjak iz Valjeva je igrao od početka prve dve prvenstvene utakmice, ali je u Skoplju ostao na klupi i zaigrao je tek od početka drugog poluvremena. Još se čeka na njegov prvi gol u inostranstvu.

Da bi već večeras CSKA prestigao na tabeli Ludogorec potrebno mu je da savlada Černo More sa 3:0. Samo što to neće biti uopšte lako, jer je reč o ekipi koja je maksimalna posle prva dva kola. Minimalcima je savladala najpre Lokomotivu u Sofiji, a zatim i Slaviju iz Sofije na svom terenu.

Kako pišu norveški mediji, u zavisnosti od rezultata CSKA pre svega protiv Makedonije Đorče Petrov zavisiće i dolazak 26-godišnjeg veziste Džonatana Lindseta. Pregovori sa Sarpsborgom oko fudbalera koji je sakupio dva gola i četiri asistencije na 12 mečeva ove sezone su u poodmakloj fazi.

Moramo da napomenemo i da svakako nije lako trenerima kada formiraju tim “u hodu”, kada su već počeli takmičarski mečevi. Ilić međutim mora da prihvati takvu situaciju i da se izbori za što bolje rezultate, jer CSKA nije finansijski najstabilniji klub i budžet u najvećoj meri zavisi od uspeha na međunarodnoj sceni.

BUGARSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Spartak Varna – Pirin 1:1 (0:1)

/Babalijev 88 – Vasilev 6/

CSKA 1948 Sofija – Ludogorec 2:2 (0:1)

/Čočev 73, Rusev 75 – Kauli 45+2, Tekpeti 80/

Subota

Beroe – Lokomotiva Sofija 1:1 (1:0)

/Tungara 32 – Mitkov 85/

Botev Plovdiv – Arda 0:2 (0:1)

/Tilev 38, Ndiaje 55/

Nedelja

Lokomotiva Plovdiv – Hebar 2:1 (1:1)

/Dione 2, Borukov 65 – Čavorski 35pen/

Ponedeljak

17.15: (2,25) Septemvri Sofija (3,15) Botev Vraca (3,15)

19.30: (2,05) CSKA Sofija (3,05) Černo More (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Saša IlićCSKA SofijaČerno More

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara